реклама

реклама

У справі про загибель 7-річного черкасця Андрія Лясова допитано понад 90 осіб, у тому числі медпрацівники бригади швидкої допомоги, лікарі обласної дитячої лікарні, знайомі та родичі померлого й навіть (із залученням психологів) його 3-річна сестричка. Проведено дві судмедекспертизи – прижиттєва і посмертна.

1DE2wN5w8LhcHiJO7egGtJunP10nBRTQZfj4FrBq  


Про це під час сьогоднішньої зустрічі з журналістами повідомив керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін.

Наразі встановлено, що причиною смерті є тяжка черепно-мозкова травма, ускладнена синдромом поліорганної недостатності. Експертиза виключила ймовірність отримання тілесних ушкоджень внаслідок самоушкоджень, внаслідок падіння з положення стоячи, падаючи на площину чи виступаючу поверхню. Не виключається отримання черепно-мозкової травми внаслідок падіння з висоти до 2 м.

Рани вушної раковини, губи та в ділянці статевих органів могли утворитися від укусів тварин. Виключається можливість отримання синців, саден та ран від тушіння недопалків, дії електричного струму, отруєння. Також виключається отримання тілесних ушкоджень від власного розчухування дитиною, дертя внаслідок інфекційної хвороби чи з інших причин.

Експертизи не дають точного часу настання тілесних ушкоджень. Відомо лише, що вони виникли не менше ніж за 8 днів від часу настання смерті.

Стоїть питання про проведення комісійної експертизи, на дослідження якої буде надано висновки двох попередніх експертиз, покази лікарів та інші медичні документи, які були вилучені під час слідства.

– Окремо хочу зупинитися на ще одному питанні. Допитані медики швидкої медичної допомоги і лікарі, які оглядали дитину при поступленні до лікарні, зазначили, що якби дитину вчасно доправили до лікувального закладу, ми могли б розраховувати на її одужання, – сказав керівник прокуратури. – Крім того, хочу звернути увагу громадськості на таке: коли відбувався масовий захід біля обласної прокуратури, заступник керівника установи звернувся до громадськості із закликом до людей, яким відомо про обставини виховання, життя дитини, звернутися до правоохоронних органів для допиту як свідки. Аналогічне звернення поширило і ГУНП. Однак, впродовж двох тижнів жодна особа не звернулася в органи слідства з повідомленням про те, що вона має таку інформацію.

Як зазначив заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Євген Рогачов, слідство триває, і правоохоронці розраховують на отримання нових експертних висновків у справі.

реклама

Коментарі  

 
+10 #3 Яків Миколайович 12.10.2021 20:02
Питання не в тому, САМА дитина впала з паркану, чи її собаки стягнули, а потім пошматували. Питання в тому, ЧОМУ баба з дідом лишили дитину без нагляду в дворі, де бігали знавіснілі собацюри, і чому вони свооєчасно не викликали лікарів, коли собаки погризли дитину? Це - ЗЛОЧИН, і вони, фактично - ВБИВЦІ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Стас 12.10.2021 18:46
Жодна особа не звернулась...А особам треба хайп,а що і як-"Та я знаю!...оно
люди казали..." Це наша національна ознака.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Віктор 12.10.2021 18:44
Без комісійної експертизи ця вся писанина - ні про що.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100