реклама

реклама

Цьогорічну обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича вручено доктору історичних наук, професору Черкаського університету імені Богдана Хмельницького Анатолію Юзефовичу Чабану.

2

Про це повідомляє пресслужба вишу.

4 Вручення високої відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради відбулося 8 жовтня у селі Красенівка Чорнобаївської ОТГ, на батьківщині видатного українського богатиря Івана Піддубного, 150 років від дня народження якого виповнилося того дня. Краєзнавчої премії імені Максимовича цього року у номінації громадських музеїв удостоївся музей історії села Красенівка імені Івана Піддубного. Тож цілком логічним видався вибір місця для пошанування цьогорічних лауреатів почесної краєзнавчої премії Черкащини.

Премії імені Михайла Максимовича 2021 року професор Анатолій Чабан удостоєний за книгу «Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини». У ній, на основі ґрунтовного дослідження джерел, дослідницької та художньої літератури висвітлено особливості харчування населення Середньої Наддніпрянщини в історичній ретроспективі, становлення народних традицій приготування страв та етикету споживання. З’ясовано, як із чого в наших краях готували страви, охарактеризовано кухню і кухонний інвентар, систему обрядових, традиційних та призабутих страв та напоїв Черкащини.

Диплом лауреата краєзнавчої премії Почесному краєзнавцю України Анатолію Чабану на урочистостях у селі Красенівці вручив заступник голови Черкаської обласної ради Михайло Мушієк. Цьогорічного лауреата привітали начальник управління культури та охорони культурної спадщини облдержадміністрації Олександр Шабатін, голова конкурсної комісії Валентин Лазуренко та представники громадськості.

3

1  

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Магістр 17.10.2021 23:07
У нього дуже багато праць по Сердньому Подніпров'ю. Дуже гарний лектор. А працю хотілося б почитати.Простоитреба бути Істориком,щоб зрозуміти.. Встфак чемпіон
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Студент 17.10.2021 21:38
Лекції Анатолія Юзефовича дуже цікаві, заслужена нагорода! Сил і наснаги, пане викладачу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Дмитро Я 17.10.2021 20:53
А Ви шановний "місцевий" що зробили, написали, створили для історії Черкащини? Закінчивши істфак в далекому 2005 році можу з впевненістю сказати, що найскладнішим рефератом була "Історія туалету", який задав Сергій Валерійович Корновенко. Тому що чим вужче коло дослідження, тим вужче коло джерел з яких ти можеш черпнути інформацію і відповідно складнішою видається робота. Легше легшого написати щось на зразок "оборони Києва під час другої світової війни", бо джерел хоч греблю гати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 МІСЦЕВИЙ 17.10.2021 13:34
Надзвичайна цікава "праця".Відчувається інтелект людини якій абсолютно,ну абсолютно нема чим зайнятись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100