реклама

реклама

18 жовтня в Ладижинській сільській раді, в рамках Програми U-LEAD з Європою, з якою громада співпрацює з 2019 року, відбулася зустріч з представниками посольства Швеції та Шведського агентства міжнародного співробітництва з питань співпраці щодо створення Центрів надання адміністративних послуг.

d0344dd712012fc9dcb93e192dab87ed

Про це інформують у Ладижинській територіальній громаді.

Зустріч відбулася за участю сільського голови Сергія Цоколенка, заступника сільського голови Миколи Власюка, начальника відділу Центр надання адміністративних послуг Наталії Добровольської, програмного директора U-LEAD з Європою Сусанни Делланс, програмного менеджера U-LEAD з Європою (Sida) Софі Фюрк, керівника відділу співпраці з питань реформ посольства Швеції в Україні Сесілії Круун та аналітика посольства Швеції в Україні Елін Карльсон.

На зустрічі обговорювалися питання змін у сфері адміністративних послуг, впровадження сучасних форм надання послуг та забезпечення організації отримання найбільш та поширених адміністративних послуг усіма жителями громади у найкоротші терміни.

Нагадаємо що, Ладижинська сільська громада – перша сільська громада в Уманському районі, яка створила свій сучасний Центр надання адміністративних послуг (скорочено ЦНАП) з віддаленими робочими місцями у 7 населених пунктах громади.

Це стало можливим завдяки тому, що Ладижинська СТГ стала учасницею міжнародної Програми «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Завдяки цьому було отримано: інституційну допомогу, що передбачала навчання працівників ЦНАПу, підвищення їх кваліфікації; консультування та іншу допомога щодо дотримання належного порядку утворення Центру надання адміністративних послуг; матеріальну допомогу, що передбачала забезпечення меблями, комп’ютерною технікою, вивісками, інформаційними зонами, дитячими куточками, як в центральному офісі ЦНАП, так і у всіх віддалених робочих місцях. Сума матеріальної допомоги становить близько 800 тис.грн.

Саме початок співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» в напрямку створення Центру надання адміністративних послуг і дало змогу отримувати допомогу від цієї Програми й в інших сферах.

Джерело: Ладижинська територіальна громада.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Прикольно 25.10.2021 22:11
Хорошо, что шведы даже не представляют живой разницы, между их реальным Allemansrätten для всех и каждого, и знаменитым во всём мире Ладыжинским абсолютным The Right of Public Access вообще ко всему, не только к послугам, исключительно для Дорогих Руководителей громады, их многочисленных тёщ, жён, наконец любовников и любовниц?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100