реклама

реклама

Виставка «Держава Ізраїль – українське коріння» продовжує відкривати для її відвідувачів щось нове про внесок вихідців з Українських земель у створення та розвиток Держави Ізраїль.

жашков

Про це повідомляє Асоціація єврейських організацій та общин України.

24 жовтня показ виставки «Держава Ізраїль – українське коріння пройшов в двох містах Черкаської області – Жашкові та в знаковому для хасидизму місті – Умані.

Клавдія Колеснікова, яка веде цей проєкт, розповіла, що заінтригувала членів жашківської єврейської общини, коли нагадала, що про їх земляк двічі згадується у виставці, а ім’я його сина відомо всьому світу.

Йдеться про Шмуеля Даяна (Китайгородського), одного із засновників кібуцу Дганія, та його сина – політичного діяча, воєначальника Моше Даяна.

Уманчани народилися в одному місті з чотирма діячами сіоністського руху, відомими в Ізраїлі. Один із них – Єгуда Магидович, – ізраїльськй архітектор, хоча Клавдія Колеснікова стверджує, що всіх видатних уманських євреїв нелегко перерахувати.

Відвідувачі залишили про виставку лише позитивні відгуки, дізнались багато нового, і головне – почали по-новому дивитись на місто, в якому живуть.

Проєкт проводить Регіональна асоціація єврейських організацій малих міст України у співробітництві з Сіоністською федерацією України та Ваадом України.

Виставка розроблена Сіоністською федерацією України в партнерстві з Інститутом юдаїки, Київ.

Проєкт проводиться за підтримки Голландського гуманітарного фонду.

Юлія Пономаренко

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100