реклама Делікат

Канів - зона виборчого хаосу, але не тиші

Канів - зона виборчого хаосу, але не тиші

Учора о 17 годині в Каневі відбулися громадські збори щодо виборів та перерахунку голосів виборців. Про це повідомляють на сайті www.kaniv.net. Резолюція зборів - відправити на ім`я голови ЦВК України телеграму такого змісту:

 “Канівською міською виборчою комісією відкрито і цинічно продовжується небачене досі, грубе й брутальне нехтування Законом України про вибори депутатів Верховної Ради, Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. Порушуються конституційні права, як окремих громадян, так і всіх нас - виборців міста, вільно обирати та бути обраними.

Спочатку комісія безпідставно, з надуманих мотивів відмовляє в реєстрації кандидату на посаду канівського міського голови Коломійцю Василю Васильовичу, висунутого загальними зборами соціально-екологічної партії "Союз. Чорнобиль. Україна.". Двома рішеннями Черкаського окружного адміністративного суду та рішенням Київського апеляційного суду, дії Канівської міської виборчої комісії стосовно повернення документів та відмова у реєстрації Коломійця Василя Васильовича визнано незаконним. Постановою ЦВК зобов`язано зареєструвати Коломійця Василя Васильовича, що було зроблено 24-го жовтня 2010 року - за тиждень до виборів. Тож намагання будь-якими способами усунути його від участі у виборах провалилися.

В процесі голосування 31-го жовтня та підрахунку голосів виборців не було зафіксовано ніяких скарг стосовно оформлення документів, якості паперу та оформлення бюлетенів. Всі протоколи з результатами голосування та мокрими печатками, підписами членів дільничних комісій, спостерігачів та представників різних політичних сил тільки підтвердили вірність результатів, за якими з перевагою в 98 голосів переміг кандидат на посаду канівського міського голови Коломієць В.В.

В ніч з першого на друге листопада, скориставшись тим, що члени дільничних комісій дві доби вже не спали, Канівська міська виборча комісія, не в повному складі, приймає протизаконне рішення: "Про проведення повторного підрахунку голосів на дільниці 23005", що знаходиться в залі засідання будинку рад. Тим самим, брутально порушуючи Закон про вибори, зокрема статтю 75 п. 9. В результаті незаконного перерахунку голосів виборців на дільниці 23005 у відповідному протоколі про повторний перерахунок визнано 405 бюлетенів недійсними. На той час комісією було визначено тільки 9. Таким чином, спотворено результат волевиявлення виборців міста Канева на користь іншого кандидата. Основною підставою визнання бюлетенів недійсними були помилки, допущені членами дільничної комісії, зокрема відсутність номеру дільниці на бюлетені, що не може бути перешкодою у врахуванні волевиявлення виборців (згідно чинного законодавства).

Це схоже на сплановану провокацію. Просимо Вас особисто і негайно втрутитися та вирішити питання по суті проблеми, достроково припинити повноваження Канівської міської виборчої комісії Черкаської області. Міського голову повинна обирати громада, а не виборча комісія!”, - йдеться у зверненні канівчан до ЦВК.

реклама

Коментарі  

 
+9 #1 bylo4ka 04.11.2010 13:18
ну і де ми живемо? яка демократія??? страшні люди...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100