реклама

реклама

Днями (2 листопада) відбулося відкриття виставки "Від традиції до сучасності" майстрів-аматорів Драбівської територіальної громади. На виставці представлена колекція автентичних тканих рушників перебірного ткання, які отримали назву за регіоном виготовлення та побутування "переяславські".

Розкішні композиції та зображення на них чарують своєю величчю. Приватна колекція рушників Миколи Друзяки (які отримав у спадок від своєї прабабусі Канівець Одарки Єгорівни) - є яскравим зразком збереження та популяризації традиційного рушникового ткання. Хочеться вірити, що споглядаючи таку красу сучасні майстри знайдуть цікаві нові художні рішення в стилі таких колоритних сюжетів, кольорів, технік та композицій.

Від традиції до сучасності

Гармонійно поєдналися з рушниками ляльки-мотанки майстрині Валентини Мірошник. Лялечки авторські, такі милі, такі яскраві, такі прекрасні, зроблені з любов'ю. На них можна дивитися годинами! На виставці представлені шістдесят дві ляльки народних і сучасних, великих і маленьких - і всі вони особливі, адже їхня вбрання майстриня декорує вишивкою, яка нагадує розпис так і "малює ниткою по тканині". До того ж знаки-символи на одязі ляльок-мотанок - це обереги з тисячолітньою історією. Виставка проходить в рамках проекту " З минулого у майбутнє", який започаткований відділом фольклору та етнографії КУ "Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи" ЧОР у співпраці з КЗ "Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва імені В.Симоненка" ЧОР. Святкову виставку відкрили Катерина Вербівська - завідувачка відділу читальних залів бібліотеки, організатори та куратори проекту Наталія Некраса, Віталій Сінько - провідні методисти відділу фольклору та етнографії ОЦНТ.

Відчути неповторну красу тканих рушників та насолодитися споглядаючи ляльками - мотанками, які мають і власну назву, і власну історію, і власний образ, і реальний одяг можна на виставці "Від традиції до сучасності" в читальному залі юнацької бібліотеки Василя Симоненка, яка дієта до 7 грудня 2021 року.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Самшит 06.11.2021 06:31
Відчуйте красу ковіду при скупченні людей при епідемії.жоден зі майстрів не одягнув маску!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100