реклама
Sucurity Police

реклама

14 листопада 2021 року, на храмове свято Кузьми та Дем’яна у селі Бучак відбулося відкриття Бучацького краєзнавчого музею.

Понад століття історики та археологи вивчають історичну спадщину Трахтемирівського півострова. Ця територія є центральною частиною Канівських гір, що мають унікальну геологічну будову та історично значущий природний ландшафт. Півострів - осердя Середнього Подніпров’я, яке входять до ключових ареалів формування як праслов’янського етносу, так і безпосередньо української ідентичності. Нині тут відомо близько ста археологічних об’єктів, які представляють майже всі відомі історичні епохи з історії України від палеоліту до Гетьманщини, з них близько двадцяти розташовані в межах та на околиці села Бучак. Саме село опинилося в центрі різних, часом трагічних подій у середині ХХ ст., стало мистецьким осередком у другій його половині та ледь не зникло наприкінці.

Про цю унікальну історичну, культурну та природну спадщину, а також і про відродження села розповідає експозиція «Віднайдення майбутнього» Бучацького краєзнавчого музею.

Музей було створено в рамках проекту "Віднайдення майбутнього", реалізацію якого здійснив у 2021 р. Державний історико-культурний заповідник "Трахтемирів"в партнерстві із Товариством творчих ініціатив "Бучак" за підтримки Український культурний фонд та Державне агентство розвитку туризму України.

Про це інформує Державний історико-культурний заповідник "Трахтемирів"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100