реклама

реклама

Жителі села Тихонівка, що на Лисянщині, у смерті 4-місячної дитини звинувачують соціальні служби. Ті нібито могли ще раніше забрати немовля з неблагополучної родини.

256881400_280682983960695_2317141596773263442_n-1024x532

Про це пишуть "Вісті Черкащини".

– Я звинувачую їх у цьому, – обурюється жителька села Тетяна. Прізвище не називає. – Наприклад, колись цієї Юлі не було цілий день та ніч. Повернулась п’яною. Свекруха не дивилась за дитиною. Я їй не одноразово казала, щоб не пила. Лишала доньку й на мене. Соцслужби навідувались до неї. Я готова їхати на будь-які телепередачі й питати, чому дитину не забрали.

Речами й продуктами соцслужби допомагали молодій матері. Підтримували її й односельці та староста.

– Дзвонила до нього, бо в дитини не було чого їсти, – продовжує жінка. – Староста поїхав і привіз. Соціальні служби також привозили продукти й різні подарунки. Але ж бачили, яка вона людина. І бачили, які там умови для дитини.

Сама дівчина не розкаялась у трагедії, вважає тихонівчанка. В день похорону правоохоронці її привезли, аби мати могла попрощатись з немовлям.

– Особисто я від дитини не відходила, – говорить Тетяна. – То шапочку поправляла, то ще щось. Юлю всі просили, щоб підійшла. Не захотіла. Жодної сльозини не було.

Очільниця Бужанської громади Валентина Стадник з журналістами на цю тему говорити відмовилась.

Незадовго до трагедії до підозрюваної навідувались соцслужби із працівницею поліції. В той день дівчина була тверезою, а немовля чисте й нагодоване.

– Наприкінці жовтня ми приїжджали до цієї жінки із працівниками соцслужби, – коментує начальник сектору ювенальної превенції Звенигородського райвідділу поліції Тетяна Савонік. – Дитина була чиста, а в хаті більш-менш прибрано. Мати була тверезою. Підстав писати протокол не було.

Від мешканців села жодного повідомлення про випадки, коли дитина опинялась в небезпеці, не надходило, запевняють в поліції.

Нагадаємо, 21-річну жінку заарештували через смерть її дитини. Покинувши немовля на 6 годин у візку на вулиці, мати пиячила з друзями. За попередніми даними, дівчинка померла від переохолодження. Підозрювана зараз під вартою на час розслідування. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

Сергій Радченко

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Сидоров. 17.11.2021 10:29
Сволота матір. Угробила дитя.
Має вернути всі гроші , які отримала після народження дитини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100