реклама
Sucurity Police

реклама

У 2021 році на 30% збільшилась кількість кримінальних правопорушень високопосадовців, правоохоронців та військовослужбовців на Київщині, Чернігівщині та Черкащині. Про це заявив директор територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві Сергій Корінь.

«З початку року слідчі нашого управління розслідували на 30% більше справ, ніж за аналогічний період минулого року. У 2021 році – понад 11 тис кримінальних проваджень, а у 2020 році – більше 8.5 тис справ», - наголошує Сергій Корінь.

Також слідчі територіального управління у 2021 році на 25% збільшили кількість досудових розслідувань, які вже завершені та скеровані до суду.

У поточному році кількість справ, які були завершені та направлені до суду збільшилось з 303 у 2020 році до 379 у 2021. Цифри зросли у тому числі через визначення пріоритетними таких напрямів, як протидія антикорупційним злочинам, правопорушенням з боку правоохоронців та розслідування злочинів, вчинених у складі організованих груп та злочинними організаціями.

«Зусилля наших слідчих і оперативників на цьому напрямі роботи дали вагомі результати. За не повний 2021 рік до суду направлено три кримінальні провадження стосовно 17 осіб у складі організованих груп та злочинної організації», - підкреслює керівник управління.

В ТУ ДБР Києва зазначають, що у поточному році до суду направлено 58 обвинувальні акти стосовно 96 осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, серед яких 1 посадовець категорії «А», 38 працівників правоохоронних органів, з них:

•        працівники Національної поліції України – 18;

•        прокурори – 2;

•        працівники Державної податкової служби України – 3;

•        працівники Державної митної служби України – 5;

•        працівники органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України – 2 та інші.

У 2021 році також на понад 40% зросла кількість завершених досудових розслідувань та направлених до суду обвинувальних актів стосовно працівників правоохоронних органів: у 2021 році – 175 осіб, у 2020 році – 101 особа.

За поточний рік слідчі Територіального управління ДБР Києва задокументували збитків державі на понад 66 млн грн.

прес-секретар ТУ ДБР у м.Києві

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 007 23.11.2021 11:21
Аж 300 справ направлено всім управлінням, де простий опер і слідчий отримують по 90 000 грн. зарплати, а також задокументовано , але не повернуто в дохід держави, аж 66 млн. грн. категорія справ це дільничний, слідчий чи опер поліції, які взяли хабар 100 доларів США, або військовий який залишив військову частину так як пішов в самоволку до дівчини і т.д. ДБР вважає, що є приводи хвалитись такими показниками?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100