реклама Делікат

Нещодавно співробітниками черкаського УБОЗу було припинено незаконне виробництво підакцизних алкогольних виробів на території сусідньої, Кіровоградської області. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків УМВС в Черкаській області.

У сусідній з Черкаською області у великій кількості розливалась неякісна горілка

У сусідній з Черкаською області у великій кількості розливалась неякісна горілка

До оперативників УБОЗу надійшла інформація про те, що в Олександрії, Кіровоградської області, на лікеро-горілчаному заводі виробляють фальсифіковану грілку, яку збувають за заниженими цінами на території Черкаської області.

Як  повідомив начальник УМВС України в Черкаській області полковник міліції Валерій Дерновий, під час перевірки цієї оперативної інформації, працівниками УБОЗу було проведено ряд обшуків на територіях різних підприємств і завдяки  оперативникам, вдалося розплутати цей «горілчаний» клубок. Прибувши на місце слідчі зіткнулися з  проблемою, - приватна охорона, завідома знаючи що на території  саме розливають «палену» горілку,  відмовилась пропустити правоохоронців на  завод. Довелося задіювати спецпідрозділ «Беркут» і слідчо-оперативна група таки  дісталася території заводу.

Потрапивши до одного з цехів підприємства працівникам міліції відкрилась картина: тут було налагоджено виготовлення та збут небезпечного сурогату, яка зловмисниками називалась «горілкою». Понад 100 тис. плішок готового до продажу підакцизного товару чекало на свого покупця. Також було виявлено понад 100 тон низькоякісного спирту, на який у власників заводу документів також не знайшлося. Крім того акцизні марки які клеїлися на пляшки,  були підробними.

Під час хімічної експертизи було встановлено, що даним алкогольним напоєм не тільки було легко отруїтися, а й завдати своєму здоров’ю непоправної шкоди. Фальсифікована горілка збувалась на території Черкаської області  за ціною близько 9-10 гривень за пляшку, на противагу ГОСТівській горілці, яка коштує щонайменше 17 гривень за пляшку, тим самим сурогат був популярним серед любителів зазирнути до чарки. Тільки на території Черкащини міліціянтами було виявлено велику партію фальсифікованого спиртного, а це не багато не мало, понад 10 тис пляшок. За підрахунками експертів, щомісяця діями даного підприємства державі завдавалось збитків на суму понад 10 млн. гривень.

На даний час Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю в Черкаській області порушено кримінальну справу за ст. 204 КК України, за що керівництву даного заводу загрожує позбавлення волі до 10 років.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100