реклама

реклама

Конвенція ООН про права людей з інвалідністю передбачає необхідність забезпечення особам з інвалідністю доступності фізичного, соціального, економічного та культурного оточення, охорони здоров’я та освіти, а також інформації та зв’язку, що може сприяти створенню для них можливості повною мірою користуватися всіма правами людини та  основоположними свободами.


У результаті успішно складеної стратегії, держслужбовиця повернулася до трудової діяльності(1)

Так, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року №366-р «Про схвалення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року», у Звенигородській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості створені належні умови для надання послуг людям з інвалідністю.

З початку року за сприяння районної служби зайнятості роботу знайшли 15 безробітних, які мали інвалідність.

Серед них – Світлана Харченко, яка працювала бухгалтером у відділі освіти, охорони здоров’я, культури, спорту Звенигородської райдержадміністрації. Однак після реорганізації державної установи була звільнена.

Підтримку жінка знайшла в Звенигородській районній філії обласного центру зайнятості, де разом із кар’єрним радником, за результатами проведеного профілювання, було розроблено індивідуальний план працевлаштування.

У процесі пошуку роботи в нагоді стали тренінги «Підготовка резюме» та «Співбесіда з роботодавцем», де Світлана отримала рекомендації щодо написання резюме та успішної самопрезентації.

Не зважаючи на перешкоди, які були пов’язані з карантинними обмеженнями та станом здоров’я,  розроблена стратегія пошуку роботи принесла успіх.

Безробітна взяла участь у конкурсі на заміщення вакантної посади спеціаліста державної служби Звенигородської райдержадміністрації. Успішно його пройшла та була  працевлаштована.

Світлана повернулася до трудової діяльності, а період безробіття жінка використала з користю, скориставшись послугами служби зайнятості.

Звенигородська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100