реклама

реклама

У Черкасах комунальники розпочали процес перероблювання відходів кількох категорій на альтернативне екологічне паливо, яке в подальшому використовуватимуть для вироблення теплової та електричної енергії. Над таким проектом із газозаміщення наразі працюють фахівці комунального підприємства «Екологія», повідомляють у міськраді.

Безымянный


За словами заступника міського голови Руслана Ткаченка, це дозволить зменшити вартість однієї гігакалорії тепла для населення.

– Ми проаналізували сучасні методології та впроваджені в різних країнах світу проекти, – говорить він. – Зрештою, зважаючи на сировинну базу (а саме: відходи, які є на території Черкаської області) ми обрали два напрямки переробки відходів – це вироблення теплової енергії та вироблення електричної енергії.

Посадовець переконує: обсяг відходів у Черкасах, які накопичуються за рік, дозволяє втілити такі амбітні наміри.

Водночас, як додає заступник директора комунального підприємства «Екологія» Юрій Єфремов, для втілення проєкту із газозаміщення в життя не залучали кошти із бюджету міста. Зараз фахівці переробляють деревину та продають це паливо для Сміли.

– У наших планах – допомагати теплопостачальним компаніям переходити на альтернативне паливо, – говорить він. – Газозаміщення в сучасних котлах дозволить значно зменшити вартість гігакалорії для опалення та, найважливіше, відразу вирішити кілька завдань – екологічну утилізацію відходів та постачання альтернативного палива. Ми дуже уважно ставимось до коштів платників податків нашої громади, тож ставимо собі за мету – бути підприємством, яке незалежне від бюджетних коштів.

Начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко розповів, що в місті нині накопичили близько 25 тисяч складометрів відходів деревини. Саме їх наразі вже переробляють задля виготовлення альтернативної енергії.

– Це гілля, яке складалося тут після знесення, обрізки дерев на вулицях нашого міста, території шкільних та дошкільних закладів, комунальних підприємств, – говорить він. – Зараз ми переробляємо його в щепу, яку потім використовуватимемо для виробництва теплової та електричної енергії. За допомогою КП «Екологія» була залучена спеціальна техніка, потужність якої дозволяє подрібнити 150 складометрів на годину.

Фото: Антена

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100