реклама Делікат

На порушення на виборах мера Канева вказувало багато суб'єктів виборчого процесу

На порушення на виборах мера Канева вказувало багато суб'єктів виборчого процесу

Канівська міська виборча комісія оголосила результати виборів. Міським головою став кандидат від Партії регіонів Віктор Ніколенко. Він набрав 3255 голосів. Тоді як чинний мер Канева Василь Коломієць набрав 3210 голосів.


Що ж до результатів голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Канівської міської ради, то найбільше голосів канівчани віддали за ВО “Батьківщина” - 1484 голоси. На другому місці “регіонали” - 1473 голоси, на третьому місці — партія, від якої балотувався чинний мер  - “Союз. Чорнобиль. Україна” (932 голоси). Прикметно, що проголосували проти всіх 1208 виборців (із 9894 канівчан, які прийшли на виборчі дільниці в день голосування). Думка експерта

Представник ВО “Свобода” у Канівській міській виборчій комісії Олександр Скорина вже неодноразово коментував “Прочерку” розвиток подій у Каневі. Як написала газета “Прес-Центр”, “кілька днів тому невідомі побили вікна в будинку Олександра Скорини, який, будучи представником ВО “Свобода” в Канівській міській виборчій комісії, активно виступав проти прийняття незаконних рішень комісією, вказував на порушення членами виборчкому виборчого законодавства”. Зараз цією справою займаються правоохоронні органи. Тим часом, пан Скорина продовжує вболівати за справедливий підрахунок голосів виборців.

- Дуже багато технічних помилок комісій, щоб при виявленій різниці голосів впевнено визначити переможця. На мій погляд, було б справедливим провести повторні вибори мера Канева, - розповів “Прочерку” “свободівець”. За його словами, встановлений при підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці результат дільничною комісією протоколом відповідно статті 72 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” дійсно може бути підданий сумніву. Тому законом передбачена можливість повторного перерахунку голосів, але вже територіальною комісією. Для Канева такою комісією, яка має право це зробити при наявності достатніх підстав, є Канівська міська виборча комісія Черкаської області. Та процедуру цю виборча комісія, як державний орган, може провести лише в спосіб, передбачений Законом.

- Що ж у нас відбулося? Міська виборча комісія за скаргою суб’єкта виборчого процесу не дослідивши докази скарги провела перерахунок лише по причині наявності скарги (про цей перерахунок голосів ми вже писали). Тобто, достатність підстав для перерахунку не була встановлена. Сам перерахунок здійснюється в присутності тих осіб, які мають право бути при цьому присутніми і лише після закінчення прийому всіх документів від всіх дільничних виборчих комісій. Канівська міська виборча комісія не дотрималася норм закону при повторному підрахунку голосів на виборчій дільниці № 23005. Тому Василь Коломієць оскаржив в суді цей повторний підрахунок голосів і 4 листопада 2010 року Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив всі позовні вимоги по цій справі. Протокол повторного перерахунку голосів судом скасовано, - написав сьогодні вночі Олександр Скорина на сайті kaniv.net.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100