Досвідчений політик Майборода встигала і за себе агітувати, і за виборами спостерігати. На фото: Любов Володимирівна (на передньому плані) привела на засідання ОВК міжнародних спостерігачів, у яких голова комісії Ольга Козько (на задньому плані) перевіряє посвідчення

Досвідчений політик Майборода встигала і за себе агітувати, і за виборами спостерігати. На фото: Любов Володимирівна (на передньому плані) привела на засідання ОВК міжнародних спостерігачів, у яких голова комісії Ольга Козько (на задньому плані) перевіряє посвідчення

Серед 13-ти кандидатів у депутати до обласної ради по одномандатному мажоритарному округу №52 (місто Черкаси, Придніпровський район) найзапекліша боротьба розгорнулася між Любов Майбородою (від Партії Вільних Демократів) та Ольгою Мартиновою (від «ВО «Батьківщина»). За попередніми даними, перемогу здобула депутат багатьох скликань обласної ради Любов Майборода. Вона випередила не лише представницю БЮТ, а й колишнього кандидата у мери Черкас Валерія Пащенка.

– Сподіваюся, що ці вибори стали уроком для багатьох політиків, у тому числі, і для мене, – розповіла «Прочерку» Любов Володимирівна. – Адже я своїм основним суперником вважала представника Партії регіонів Валерія Пащенка. А виявилося, що моїм суперником несподівано стала народна майстриня Ольга Мартинова. Це людина, яку я добре знаю, яка близька мені за ідеологічними поглядами. Не бачу між нами великих розбіжностей. Вона також буде депутатом обласної ради по партійному списку, адже йде у ньому за номером п’ять. Сподіваюся, в обласній раді ми з пані Ольгою будемо співпрацювати і відстоювати ті цінності, за які нас виборці обрали депутатами.

Любов Майборода зізнається: вважала, що на виборах по округу спрацює особистісний фактор, адже вона відома людина. Однак, як виявилося, виборці голосували не лише за відому особистість, а й за політичну силу. Цим Любов Володимирівна пояснює таке суперництво з Мартиновою.

– Вона була висуванцем від партії «ВО «Батьківщина», за лідера якої, Юлію Тимошенко, на президентських виборах проголосувало 65% черкасців. І голосування виборців за Ольгу Мартинову я розцінюю, насамперед, як підтримку виборцями того курсу, який проводить Юлія Володимирівна і її партія, – сказала Любов Майборода.

А от по іншому черкаському округу №51 (Соснівський район), де змагалося найбільше по області кандидатів до обласної ради (всього 17), перемогу, за попередніми даними, здобула керівник ТОВ «Керуюча компанія «Партнер» Світлана Трофімова (від «ВО «Батьківщина»). Відома підприємниця обійшла таких політиків-«важковаговиків», як Олексій Малиновський (СПУ), Леонід Даценко (УНП), колишній мер Черкас Анатолій Волошин (від Демократичної партії України) тощо.

За словами Світлани Трофімової, різниця між найближчим конкурентом, головним спеціалістом Черкаського міського центру зайнятості Нонною Лелекою (від Партії регіонів) у неї складає понад 1000 голосів.

Як стверджує Світлана Трофімова, «ці вибори, як лакмусовий папірець, на якому проявились всі недоліки виборчого законодавства. Колосальне навантаження на працівників виборчих дільниць, спостерігачів, самих кандидатів. Люди змушені без відпочинку працювати понад дві доби поспіль. Звідси і помилки, і можливості для різних махінацій. На деяких дільницях порушення були просто кричущі. Так на дільниці № 66 взагалі були відсутні бюлетені по вибору депутатів до обласної ради!»

реклама

Коментарі  

 
+5 #9 ГаЛеша 07.11.2010 11:24
Приємно, що приходить більше жінок. Світовий досвід показує, шо коли кількість жінок у владі зростає - соціальним питанням уваги приділяється на порядок більше. Може, і у нас так буде... Якщо була в тільки мажоритарка - панянки заполонили б владні лави :))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Альона 06.11.2010 14:52
Вітаю жінок з перемогою! Цікаво скільки вашого "брата" , тобто "сестер" стане депутатами. Як в цьому питанні з гендерною рівністю? На мій погляд жінка-депутут - це розум+серце. Воюйте успішно на депутатських фронтах з чоловіками, розвивайте наші Черкаси. Успіху Вам обом!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Альона 06.11.2010 13:52
Вітаю Світлану Владиславівну. Успіху Вам, міцності духу та якісної рботи як депутата . Дбайте про наше місто так як ви вмієте, так як ви планували у своїй програмі. Здоров"я Вам та Вашій великій родині!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #6 МІСЮСЬ 06.11.2010 13:42
Майборода действительно всем пудрит мозги своими разоблачениями. Давно пора вывести ее на чистую воду. Уважаемый Андрій, сообщите где и когда вы будете проводить прес-конференцию?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Андрій 06.11.2010 11:23
Ви,Гонта,мабуть ,ще в Діда Мороза вірите...Майборода не дає красти..:-) вибір черкащан я поважаю,але люди можуть помилятися...Ваш кумір пам*ятник знесла,коли знала,що нічого за це не буде,за підтримки можновладців.А піарить вона себе вміло.до речі,за чужий рахунок...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Гонта 06.11.2010 10:10
Майборода дратує всю черкаську шушару - за те, що знесла пам`ятник Леніну і не дає красти жодним можновладцям незалежно від партійного кольору. Кого ще жителі МІСТА Черкас четвертий раз обирають своїм депутатом до обласної ради? Ображаючи Майбороду, недоброзичливці намагаються образити вибір черкащан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Андрій 05.11.2010 17:47
Майборода-звичайний пустодзвін.Нічого путнього не зробила,тільки проплачує сюжети та статті про себе,причому з обласного бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Тамара 05.11.2010 15:39
Заслужена перемога Любові Володимирівни!Я завжди Вас підтримувала,Ан гела охоронця Вам,підтримки,Т ЕРПІННЯ,здоров"я,удачі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Андрій 05.11.2010 13:33
Така парочка панянок від міста тільки вдвох можуть взяти на себе всю опозиційну роботу. Не заздрю, тим хто перейде їм дорогу, якщо вони разом будуть діяти.
хоча Майборода більше виступає, а Трофімова більше робить. Але дует може вийти неслабкий!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100