реклама

реклама

Термінову ревізію захисних споруд міста Черкаси просили провести ветерани, активісти на нещодавній сесії Черкаської міськради. Мовляв, не всі бомбосховища в належному стані.

270060178_3234551640159827_3045199865236401720_n

Водночас у коментарі «Прочерку» мер Черкас Анатолій Бондаренко сказав, що бомбосховища всі на місці і свою функцію виконають.

– Звісно, деякі були з радянських часів в занедбаному стані. Але ж там і не потрібні якісь особливі умови, щоб перебути кризовий час. Там потрібні нормальні стіни і захист зверху. З цим все впорядку, - каже мер.

Водночас колишній керівник поліції Черкащини Владислав Пустовар каже, що у ситуації, яка склалася в країні, інформацію дозовано мають давати державні органи, і давати ту інформацію, що можна.

– Є ж президентська вертикаль, і влада має інформувати, що робити людям. По бомбосховищах не вважаю інформацію таємну. Але здається мені, на території Черкаської області воєнних дій не буде, крім дестабілізації. Часи зараз інші, – каже Владислав Пустовар.

За інформацією деяких інших джерел, свого часу, ще в період теракту 11 вересня 2001 року з бомбосховищ Черкас закордон повідправляли протигази, металеві ліжка здали на металобрухт.

Редакція направила обласній та міській владі запити, щоб з’ясувати, чи вистачає бомбосховищ на Черкащині та в місті Черкаси з розрахунку на душу населення та в якому вони стані? Очікуватимемо на відповіді…

Поза тим, дехто вважає, що бомбосховища взагалі можуть не пригодитися.

– Я зараз спокійний. Вважаю, людей ніхто знищувати не буде, бо люди мають працювати і приносити гроші. Бігти в бомбосховища не доведеться. Навіщо вбивати людей і руйнувати щось. Он Донбас зруйнували, тепер треба все відбудовувати. Та й у Росії нема сили, щоб завойовувати нас повністю. Має бути перевага 1 до 5-ти. Це зараз більше гра на нервах, щоб виторгувати в цій нервозності якісь бонуси. Окрім того, якщо почнеться реальна війна, то вона зачепить інші країни, чи треба це їм? Не думаю, що інші цього хочуть, тож будуть також давити, у свою чергу, на Росію, – каже учасник бойових дій Олег Остапенко.

Водночас, сьогодні Нацкорпус створює алгоритм цивільного захисту. За пошуком у Google «Захисні споруди Черкас» одразу ж можна перейти на документ, де є адреси бомбосховищ. У якому вони стані, детальніше скоро на сайті «Прочерк».

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 В самом хр*новом раскладе 25.01.2022 14:56
Раздел Украины на Восточную и Западную. Где-то по средине (со слов Скумбриевича)- по линии Днепра. Тогда Черкассы - город на линии фронта. А на восстановленом мосту, пешеходный переход "Черкасский Чекпойнт Чарли". Тогда таки обстрелы города неизбежны по понятным причинах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Андрій 25.01.2022 13:55
Як показав час, Пустовар пересидів в Черкасах усі хвилі мобілізації для того, щоб своїм голосуванням допомогти Бондаренкові знищити ненависний Узвіз.
Ну реально,хтось справді думає що вони боронитимуть місто яке вчора дерибанили??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Сидоров. 24.01.2022 16:58
Пizно перевіряти бомбосховища. Раніше треба було. Вже , вроді часу нема. Собі бункери вже зробили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #1 Я черкащанин 24.01.2022 11:59
Не погоджуюся з Остапенком. Як раз приклад Донбасу показує, що можуть бути і бомбардування, і знищення промисловості, і жертви серед мирного населення. Тому цивільний захист зараз повинен бути в центрі уваги влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100