реклама Делікат

Перші публічні коментарі першої особи Черкащини стосовно результатів виборів громадськість таки отримала. Варто зазначити, що протягом тижня, що пройшов після виборів, губернатор Сергій Тулуб не проводив прес-конференцій для журналістів і не коментував результати виборів. Його прес-секретар пояснювала це тим, що Сергій Борисович чекає оголошення остаточних результатів виборів. Однак, губернатор не втримався.

5 листопада Сергій Тулуб зустрівся з міжнародними представниками наглядової ради проекту «Модернізація державної податкової служби України», який підтримується Міжнародним банком реконструкції та розвитку. На цій зустрічі, де, як випливає з назви проекту, мова повинна була йти про модернізацію податкової системи, Сергій Борисович дозволив собі висловити міжнародним фахівцям певні думки щодо виборів. Він розповів про «конкретні результати» і про «зміну свідомості черкащан».

Зрозуміло, що свій виступ керівник області розпочав з розповіді про землю Богдана і Тараса. Та вже після перших загальних фраз, він поінформував гостей, що їх місія на Черкащині неповторна, особливо в той час, коли «ми всі налаштовані на будівництво нової України». Далі губернатор вирішив, що його обов’язком є поінформувати міжнародних фахівців податкової служби про те, як пройшли вибори до місцевих рад на Черкащині, а також про свій внесок в історію Черкащини.

– Нещодавно, як ви знаєте, пройшли вибори до місцевих рад, до всіх рівнів влади. Це було випробування. Випробування для влади. Екзамен для влади, – наголосив Сергій Тулуб. – Знаєте, я, наприклад, нещодавно працюю на Черкащині як керівник обласної державної адміністрації. І ті кроки, які ми зробили за цей невеличкий термін в історії Черкащини, оцінили черкащани. Як ви знаєте, сьогодні є владна політична сила – це Партія регіонів. І на цих виборах за попередніми даними у всіх районах, у всіх містах Черкащини обласного значення ця політична сила на сьогоднішній день лідирує. Я хочу сказати те, що сьогодні ми бачимо, що свідомість черкащан змінилася. Головне завдання яке ми ставили перед собою – це питання повернення довіри людей до влади. Ми намагалися своїми конкретними результатами, своїми діями довести їм те, що влада сьогодні є прозора, демократична, і що вона піклується за конкретних людей, конкретну родину, яка проживає на території області. Ми зробили перші кроки по наведенню порядку в фінансовій сфері, в сфері реалізації тих проектів, які направлені для людей, в сфері економіки, капітального будівництва, а також по іншим напрямках соціального розвитку області.

Після цього губернатор детально поінформував закордонних гостей про досягнення області за час його керівництва, поінформував про «конкретні дії і конкретні результати». Говорив про зростання рівня заробітної плати, про «рух вперед» в промисловості і відновлення робочих місць, зростання збору податків до місцевого і державного бюджетів, про добудову Драбівської школи, про відкриття через три місяці обласної дитячої лікарні, про відкриття музею Шевченка в Каневі і будівництво там туристичного центру, говорив про рекордні врожаї зернових і відродження цукрової галузі, про залучення інвестицій в область, відкриття свинокомплексів і ремонт доріг.

Головний податківець області Петро Хукаленко - професіонал, якого Сергій Тулуб знає 25 років

Головний податківець області Петро Хукаленко - професіонал, якого Сергій Тулуб знає 25 років

І звичайно ж, губернатор говорив про боротьбу з корупцією. Що стосується безпосередньої теми зустрічі, то ведучи мову про податки, Сергій Борисович подякував голові ДПА в області Петру Хукаленку:

– Ми почали наводити порядок в тих питаннях, які стосуються уникнення суб’єктів господарювання від оподаткування. Я дуже вдячний державній податковій адміністрації, всім працівникам, а також керівництву в особі Петра Трохимовича Хукаленка, що ця робота набула характеру системної роботи. І це дало можливість в короткий час виявити багато резервів стосовно податків і економічної, і фінансової діяльності тих чи інших суб’єктів господарювання, а також фізичних суб’єктів. А їх у нас чимало. У нас є конкретне бачення, конкретна програма дій. Ми її розбудували і ця програма називається «Будуємо нову Черкащину!». Вона пронизує своїми напрямками програмними, починаючи від вулиці, села, району, міста і до обласного центру, всієї області, – сказав Сергій Тулуб.

Дуже сподобалася промова губернатора Черкащини заступнику голови ДПА України і колишньому міському голові Сміли Олександру Котькалу. Він поспішив додати, що коли супроводжував високих гостей до Черкас, то встиг поскаржитися їм на попередню державну владу.

– Я розповів їм, що за 5 років тієї влади, яка була до цього, все, що було напрацьовано, знищене. Тому ми Черкащину обрали не випадково, а щоб показати як через модернізацію податкової служби можна вирішувати проблеми і виходити на нові показники. Впровадження програми модернізації починається тут! – наголосив Олександр Котькало. – На жаль, так сталося, що з 2003 року був період, коли був застій у вирішенні ряду питань…

Як зазначив один з присутніх гостей-експертів, член наглядової ради проекту «Модернізація державної податкової служби України» (громадянин Королівства Нідерланди) Юп Ван Люнтерен, за якістю податкової служби країни можна оцінювати її цивілізованість. А також додав, якщо податкова служба буде доброчесною, то і платники податків будуть такими. А це важливо для економіки, для залучення інвесторів.

Насамкінець Сергій Тулуб подарував гостям сувеніри. «Це зроблено руками черкащанок!» – наголошував він, вручаючи пакунки. У пакунках були серветки ручної роботи, вишиті черкаськими майстринями

Насамкінець Сергій Тулуб подарував гостям сувеніри. «Це зроблено руками черкащанок!» – наголошував він, вручаючи пакунки. У пакунках були серветки ручної роботи, вишиті черкаськими майстринями

Останнє слово було за Сергієм Тулубом.

- …Завдяки такому професіоналові як Хукаленко, якого я знаю вже 25 років, то завдяки таким професіоналам і результат на виборах показав, що вперше Черкащина, яка була іншого політичного напрямку, зараз показала, що довіра ця повертається і партія влади перемогла, – виголосив Сергій Тулуб. – Але зараз починається найважче: треба утримати цю довіру. А це можна лише одним чином зробити – конкретними справами і покращенням життя. А для цього потрібне наповнення бюджету, щоб виконувати ті соціальні зобов’язання, що ми взяли на себе. Тому я перший, хто піднімає обидві руки за модернізацію податкової служби, за підвищення ефективності її роботи… Давайте використовувати Черкаський край як полігон для реалізації оцих всіх рекомендацій, для того, щоб швидше ми тут відчули конкретний результат…

 

 

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 чесні вибори 2010 р 09.11.2010 13:17
свідомість у черкащан змінилася, але влада цього не хоче визнавати і сфальсифікувала вибори
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 NazarStodola 08.11.2010 15:10
Цитую Андрей:
Свідомість черкащан не змінилася. Якби змінилася, не було б стільки ПР в облраді. Тільки Свобода зможе вимести сміття з хати

Тільки не Черкаська...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Юрист 08.11.2010 15:08
Нахабна брехня пане губернатор. По ваші ж вказівці крали голоси в других партій других кандитатів. Ви просто знищили виборчу систему. Віб краще сказали хто буде лікувати постраждалих з автобуса. Може Мельничук який в робочий час заставив їхати людей в Черкаси на шоу ПР. Але він моститься вже в районну раду. Отакі діячі вам дадуть результат. ільки тупа бездарна фальсифікація. Ганьба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 romario 08.11.2010 10:17
наведение порядку = прибрання до своїх рук."Конкректний" гурернатор!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Андрей 08.11.2010 10:10
Свідомість черкащан не змінилася. Якби змінилася, не було б стільки ПР в облраді. Тільки Свобода зможе вимести сміття з хати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 stepan 08.11.2010 09:51
І не соромно вам пане губернаторе так нагло брехати!!!???? Хто як не ви знає як ваша партія перемогла на Черкащині, як нахабно ваші члени комісій крали голоси виборців, які черкащани віддали за зовсім інші політичні сили та інших кандидатів-мажоритарників. Як ви можете говорити про свідомість черкащан????а може скоро партія ригіонів почне впливати і на підсвідомість, вам не здається пане Тулубе, що ви конкретно перегнули палку!!!!!!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100