Національна спілка журналістів України звертається до своїх членів у Києві та регіонах взяти участь у мирних громадянських акціях на підтримку телеканалу ТВі. Місце проведення – Михайлівська площа у Києві, та центральні майдани великих міст. Час -12.00 у суботу, 8 вересня.

Масові відключення телеканалу ТВі з кабельних мереж міст України є свідченням неправового переслідування телеканалу, новини якого незалежні експерти (зокрема – Академія української преси) називають найбільш збалансованими.

– Ми, журналісти, не є політиками, - наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Але свідоме ігнорування владою критичної ситуації зі свободою слова штовхає журналістів виходити на площі, на мітинги.

НСЖУ звертається до журналістів України із закликом проявити солідарність з колегами ТВі та взяти участь у громадянських – неполітичних (без жодних політичних прапорів) – акціях.

Солідарність журналістів – це єдиний інструмент захисту права на свободу слова, інформує прес-служба НСЖУ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #12 Оксана Мацюцька 10.09.2012 16:07
І, звичайно, В. Мамалига має рацію: нема солідарності між журналістами. На захист "Антени" ніхто навіть не висловився привселюдно, бо основна маса (саме маса) своєї тіні боїться. Таким треба міняти професію, щоб не розчаровувати людей, які ще їм вірять, як герой роману Ліни Костенко "Записки самашедшого": "Журналістам вірю. Вони тепер як на передовій».

І ще Ліна Костенко: «Сьогодні день свободи преси… Свобода справді є. Пиши що хочеш. В тюрму не посадять, у психушку не запроторять . Але можуть убити».
Але все це не загрожує черкаським "акулам пера", бо плавають мілко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Оксана Мацюцька 10.09.2012 15:28
Віталію! Чого це ви всіх у "Новій добі" називаєте бидлом і дебілами? Таких там точно нема. Люди там різні, як і в інших редакціях. Якщо хтось і безграмотний, то це може виправити розумна організація праці: потрібен хороший коректор і літ. редактор. Якщо, звичайно, це розуміє керівництво редакцією.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Оксана Колісник 09.09.2012 22:14
Цитую Виталий:
Цитую Петро Перший:
всім так прочерк не до душі... рєбята, то шо ви тут забули? :D

Как известно журналисты в любом обществе имеет особый статус, четвертой власти. Но любой власти нужен контроль гражданского общества. Поэтому наша критика только полезна журналистам...
З Вами важко не погодитися. Та, повертаючись до теми нинішнього стану свободи слова та ситуації з ТВі і журналістською солідарністю, думаю, що мітинги - це тільки лоскотання п'ят тим, кому намагалися щось втовкмачити. Якби ж то всі журналісти домовилися про бодай дводенний бойкот усіх органів влади та місцевого самоврядування - тоді було б дієвіше. Колись я на одному київському журналістському зібранні це пропонувала у відповідь на дуже вже темпераментні заяви колег на захист свободи слова. Але почула два питання натомість: " А про що і кого ж тоді писати?" "А на чому і кому тоді заробляти?" Чи змінилося зараз щось?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Виталий 09.09.2012 11:35
И еще: одно дело считать всех дебилами и быдлом в Новой добе, и совсем другое --- в интернет-ресурсе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Виталий 09.09.2012 11:34
Цитую Петро Перший:
всім так прочерк не до душі... рєбята, то шо ви тут забули? :D



Как известно журналисты в любом обществе имеет особый статус, четвертой власти. Но любой власти нужен контроль гражданского общества. Поэтому наша критика только полезна журналистам. Очень бы хотелось увидеть редакционное соглашение между редакцией и собственником ресурса ПРОЧЕРК, какие принципы в основе его работы есть два подхода первый "Чего изволите?" со стороны журналистов либо второй как на ТВi или Би-Би-Си. Всем рекомендую на эту тему замечательный англ. сериал "Да, господин министр (премьер-министр)"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Петро Перший 08.09.2012 16:24
всім так прочерк не до душі... рєбята, то шо ви тут забули? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Крук 08.09.2012 15:54
Журналісти в коментах демонструють виключну "солідарність". :lol: навіть у дріб'язкових питаннях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Віталій 08.09.2012 14:27
Набагато важливіше за формальні мовні конструкції (а їх недолугість --- наслідок кузьмінщини в ЧНУ) зміст написаного. Нажаль керівництво НСЖУ далеке від високих стандартів журналістики. На ПРОЧЕРКу ми бачимо ..........незбалансованіс ть подачі інфрормації. Напівсвободу слова. Інша справа ТВі --- чесний канал, де завжди є баланс думок, захист і проблеми простої людини. Немає брудної джинси. Захистимо ТВі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Оксана Колісник 08.09.2012 10:06
Цитую Рідна кафедра:
... недолуга вербальна конструкція дає зрозуміти, що поки про це не проінформувала прес-служба НСЖУ, "Прочерк" не знав, що таке солідарність журналістів. Слідкуйте за мовою і побудовою речень, бо читати неприємно.
Цитую Оксана Мацюцька:
"Рідна кафедра"! Ця "вербальна конструкція", яку ви наводите, правильна по суті. І, що найважливіше, сьогодні дуже актуальна. А якщо у вас є велике бажання повправлятись у редагуванні текстів, прочитайте хоча б "Нову добу" за 4 вересня: на її сторінках знову пишуть, що телят народжують бики (у підзаголовку).

А чи не випускники "рідної кафедри" працюють у "Прочерку", пишуть для "Нової доби" та інших черкаських видань? Підтримую Ваше зауваження, але відчуття мови, на жаль, не прищеплене багатьом місцевим "акулам пера". Як, зрештою, і почуття солідарності. До НСЖУ: давайте придумаємо щось дієвіше, ніж пікети на площах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Володимир МАМАЛИГА 07.09.2012 23:28
А чого б не вийти. Правда, коли нас закривали, колеги по спілці оббивали пороги у С.Б. у сподіваннях гонорарів. Лубченко та Калініченко - ось лише хто підтримав. ;-) ;-) ;-) На жаль, зараз лише повітрям рухають, як втім, і завжди... ;-) ;-) ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100