реклама

реклама

Промисловий вилов у верхів’ях Київського, Канівського та Кременчуцького водосховищ відсьогодні закритий! Про це пише в «Фейсбуці» голова Держрибагентства Артем Ріпенко.

c5863892551a0ab97d55052af3b2d4fe_930_0_0

«Як керівник Держрибагентства ухвалив це тимчасове рішення з огляду на аномально теплі погодні умови, в результаті яких водойми посеред зими звільнились від криги.

Наші територіальні органи визначили верхів’я водосховищ як зони любительського рибальства. Відповідно промисел на даних ділянках заборонений», – заявляє Ріпенко.

Нагадаємо, нещодавно завершилася дія попереднього режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах, затвердженого у 2021 році.

«Проект нового режиму був вчасно підготовлений, надісланий на погодження до інших органів влади. При підготовці нового режиму була проведена велика дослідницька і аналітична робота і отримані науково-біологічні обґрунтування, як це передбачено законодавством.

Наразі проект режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їхніх частинах) України у 2022 році перебуває на розгляді в Мінагрополітики. Очікуємо на його максимально оперативне затвердження!

Водночас відсутність криги дає можливість промисловим рибалкам відкрити сезон значно раніше, ніж зазвичай, і розпочати вилов водних біоресурсів на водоймах. Саме тому ще до затвердження режимів ми вирішили тимчасово закрити верхів’я водосховищ.

Для унеможливлення зловживань з боку промислових рибалок вже доручив керівникам територіальних органів посилити контроль за ситуацією на водоймах.

Особисто тримаю ситуацію на контролі», – каже Артем Ріпенко.

Нагадаємо, рибалки били на сполох, адже було знято заборону промислового вилову риби!  Однак, як бачимо, відповідні органи відреагували. Також очікуємо відповідь Держрибагентства на запит "Прочерку".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+16 #1 правда 10.02.2022 20:18
таки владі стало страшнувато, настільки відверто лягти під промисловців, це вже занадто.... Але ж встигли і за ці тижні наловити чимало сотні тон...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100