реклама

реклама

Останні кілька місяців у соцмережах черкасці дискутували на тему: платити чи ні за негабарит. Майданчики обгороджували стрічками та ставили таблички з забороною складувати сміття. Муніципальна інспекція лякала штрафами, а міський голова радив Андрію Бортнику покинути місто.

Прибирання негабариту після поновлення послуги у кінці 2021(1)

«Усе це було нічим іншим, як популізмом, маніпуляцією та черговою спробою тиску на приватний бізнес» –  говорить Андрій Бортник. Адже 11 лютого Господарський суд Черкаської області зупинив дію рішення виконкому Черкаської міської ради від 6 грудня 2021 року «Про односторонню відмову від договору на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси».

Що це означає для черкасців, міської влади та «Нової якості «Благоустрій» – коментує засновник компанії Андрій Бортник.

Андрій Бортник

Чому суд призупинив рішення виконкому стосовно негабариту?

Це вже не перше таке рішення щодо компанії з боку міської влади. І кожного разу суд призупиняв їхню дію. Окрім того, перед останнім «так званим» розірванням договору Верховний Суд України визнав такі дії виконкому – незаконними. Акти ж, складені муніципальною інспекцією, шодо недотримання графіку вивозу негабариту, як доказ, поставили під сумнів.

ЧИТАЙТЕ: Чиновники підвищують тариф на сміття і прикривають це незаконною боротьбою з приватним бізнесом

–  Через це ми були переконані, що грудневе рішення міськвиконкому чекає така ж доля, як і попередні, – зазначає керівник компанії-надавача послуг. –  Тому весь цей час, поки влада намагається вести незрозумілу боротьбу з нами, ми продовжували вивозити згідно з графіком великогабаритні та ремонтні відходи з 240 майданчиків поблизу багатоквартирок та забирати негабарит від будинків приватного сектору.

Ознайомитися з повним текстом рішення можна ТУТ

Одностороннє припинення дії договору є не просто незаконним, каже Андрій Бортник, а й методом тиску на приватний бізнес із боку місцевої влади.

– Поки ми третій рік не можемо добитися у виконкому зменшення тарифу на вивіз негабариту до 12, 20 грн з особи, закликаємо провести чесний конкурс на вивезення твердих побутових відходів та стверджуємо, що готові виконувати цю роботу за 12-13 грн, той же виконком по-тихому з нового року підвищує тариф для черкасців ще на понад 6-8 грн. Для мешканців багатоквартирок – до майже 30, 64 грн, для приватного сектору –  до 38, 39 грн з особи, –  говорить підприємець. – Усе це лише свідчить про прямі наміри влади забрати цю послугу в приватника й передати  «своїм».

Що зараз чекає на тих, хто ігнорував платіжки за негабарит?

У компанії кажуть: можливі два варіанти розвитку подій. Перший: мешканці найближчим часом гасять свою заборгованість. Другий: її стягують у судовому порядку.

– У нас достатньо свідомих людей, які, попри популістичні рішення та заяви влади, сплачують щомісяця. Адже вони знають, чим закінчилися аналогічні попередні випадки. Однак є люди, які не платять. Вони досі не розуміють, що нарахування за негабарит відбуваються за тим же принципом, що й за тверді побутові відходи. І наша компанія як виконавець була визначена на конкурсі. І їм доведеться заплатити за послугу рано чи пізно, – пояснює Андрій Бортник.

Адресний вивіз 2

Якщо боржники не зроблять це добровільно, то компанія піде до суду. Нині вже виграно не один десяток подібних справ. Пакет документів зі ще кількома тисячами нині готують для передання до суду.

– Ми не маємо жодного наміру когось лякати. Це робиться для того, аби стягнути законні кошти за надану послугу та задля справедливості перед тими черкасцями, які платять, – додає Андрій Бортник. – Ті, у кого заборгованість доведеться стягувати через суд, мають бути готові до додаткових витрат. Це кілька тисяч гривень – на судовий збір та послуги адвокатів, які в разі виграшу компанії покладають на відповідача.

І поки влада підвищує тариф на вивезення твердих побутових відходів для населення та водночас веде незаконну боротьбу з приватником, компанія вводить для мешканців додаткову послугу в межах чинного тарифу. Так, уже третій місяць «Нова якість «Благоустрій» виконує адресне вивезення ремонтного сміття від під’їзду. Ця послуга – абсолютно безкоштовна. Нею вже встигли скористатися близько 60 черкасців.

ЧИТАЙТЕ: Безкоштовно від під’їзду. Для черкащан діє додаткова послуга з вивозу негабариту (ФОТО, ВІДЕО)

Про це інформує пресслужба "Нової якості".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #11 Місцевий 16.03.2022 14:08
Тариф для особи на місяць 13,2грв при нормі накопичення 0,0175 м3.Це встановлено рішенням виконкому ЧМР ВІД 27.06.2019.Дякуємо міськраді за дурне рішення яке тепер не може сама заперечити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 Сергій з Кривалівки 16.02.2022 20:09
А.Бортник сказав: "Будете сплачувати за повітря...", значить - будете, ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #9 ЮЗР 16.02.2022 19:10
На квитанциях Службы Чистоты написанно что негабарит выкидать нельзя,а если выкидать то заказывать надо вывоз 8) А тут этот ДОЛ*ОЁБ со своей пакостью..ВЫ ТАМ В МЕРИИ СОВСЕМ Е***А*Н*А*Т*И*К *И.. С этим Бортовником разобратся неможете
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #8 ,Боднар 16.02.2022 18:22
Відповідь Бортніка Бондаренку , щоб той тікав із міста... Виходить Толя не залізяка, а так балабол))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #7 щука 16.02.2022 17:53
Чому мовчите, чому Служба чистоти безкарно підвищила плату за вивезення ТПВ, з 24 грн до 30? Бортник береться вивозити великогабаритне та побутове сміття разом і робити це дешевше. Віддайте йому цю роботу, шановні, щце ж нам вигідно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #6 Пчел 16.02.2022 16:02
Когда же ты, ..., уже ....? :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #5 Наблюдательний 16.02.2022 15:37
Питання?! Як зможе "нова якість" доказати в суді що її працівники вивозили великогабарит іменно з моєї оселі???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #4 Знаючий 16.02.2022 13:49
Дякуємо меру і його молодій команді
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #3 Пусть платит 16.02.2022 13:43
герой города-наш мер,совместно с юридическим отделом.Это какими ... нужно быть ,что бы заключить такой договор,что бы его невозможно было расторгнуть ,даже в судовом порядке.Зарплаты работников мерии высокие,вот и пусть покрывают свои ляпы в работе гривней.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #2 Зінченко 16.02.2022 12:53
...за останні п'ять років абсолютно ніякого великогабариту не викидав- за що ж цікаво, плачу??? і ніхто цього пояснити не зможе?......................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100