реклама

реклама

Шевченківський національний заповідник спільно із Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України, Черкаською обласною організацією Національної Спілки художників України, Черкаським обласним управлінням освіти проводить щорічний літературно-мистецький конкурс «Роду криниця віща» з метою виявлення і підтримки літературно- та художньо обдарованих учнів і студентської молоді, виховання в них любови і поваги до свого роду,  рідної землі своїх батьків і пращурів, інтересу до пізнання родинних звичаїв і традицій.

Цьогоріч літературно-мистецький конкурс набуває статусу Всеукраїнського, оскільки означена тема роду все більше актуалізується в житті людей, зокрема молоді. Оголошується конкурс з 17 лютого і проводиться у двох секціях: «Літературна творчість» та «Рід і родина – очима юних художників».

1jjjj-7-600x821

Прийом робіт на конкурс закінчується 1 травня. Вручення нагород переможцям відбудеться на Тарасовій горі в м. Каневі 18 травня в рамках відзначення Дня матері, Міжнародного дня сім’ї та Міжнародного дня музеїв.

Для участі в конкурсі допускаються старшокласники (9 – 11 класи) та студенти. Можна надсилати  поетичні та прозові твори (вірші, оповідання, новели, есе, казки) і малярські роботи, у яких мистецьки осмислено власне бачення ролі родинної основи у формуванні духовно цілісної особистості, зокрема ролі у цьому процесі батька-матері, діда-баби, пращурів із їхніми родовими моральними законами; проблеми втрати сімейних цінностей тощо.

Мова творів ‒ українська.

Разом із творчими роботами просимо надіслати:

1)   Коротку біографічну довідку, вказавши прізвище, ім’я та по-батькові автора, рік народження;

2)   Домашню адресу, електронну адресу та номер телефону;

3)   Назву навчального закладу, курс або клас;

4)   Інформацію про відвідування літературних гуртків,мистецьких шкіл, а також прізвище, ім’я та по-батькові їхніх керівників;

Інформацію подавати в електронному вигляді на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (із зазначенням: «Конкурс «Роду криниця віща»). Художні роботи надсилати на адресу: Черкаська обл.,  м. Канів, відділення Нової Пошти №2.

Переможці отримають дипломи, грамоти, пам’ятні подарунки, безкоштовні екскурсії музеєм Тараса Шевченка. Кращі твори будуть надруковані та видані окремою збіркою, проілюстрованою кращими роботами юних художників. На переможців чекають майстер-класи від відомих письменників та художників.

Телефони для довідок: 0964999600, (0236) 32368 Конкурсна комісія

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100