реклама

реклама

На трасі «Київ-Одеса», на посту біля Умані, на акцію протесту зібралися далекобійники.

2ea413ba97bc1f12

Про це розповів Суспільному учасник акції Олександр Цапок.

За словами чоловіка, далекобійники протестують проти нових правил перевезень, якими їм обмежили вагу вантажу.

«Тепер більшість машин не відповідають новим нормам. Ми вимагаємо переглянути ці норми», – каже далекобійник.

Начальник відділу державного нагляду (контролю) у Черкаській області Олег Лучін у коментарі Суспільному розповів, що на акцію зібралися більш як три сотні людей.

«Документ набрав чинності дуже швидко, поспіхом, і вони не були поінформовані. При цьому не врахували потреби внутрішніх перевізників та відповідність їхньої техніки заданим параметрам. Мітинг проходить спокійно і це і є їхньою єдиною вимогою – організувати круглий стіл за участі Міністерства інфраструктури, Служби автомобільних доріг та Укртрансбезпеки», – пояснив він.

На думку посадовця, організувати таку зустріч та обговорити всі нагальні питання – це єдиний вихід, щоб завадити незаконним перекриттям та мітингам:

«Тут зібралися 300-350 людей. У кожного є сім'я, родина, і кожен по суті – це маленький бізнес. Тому я їм порадив формувати робочу групу і до кінця цього тижня (27 лютого – ред.) спробувати провести цю зустріч».

Кабінет Міністрів України підтримав постанову щодо лібералізації перевезень великогабаритних і великовагових вантажів, яким зокрема впроваджують європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень.

Проєкт постанови був підготовлений Міністерством інфраструктури, Державною службою України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) та Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) у координації з учасниками ринку вантажних перевезень.

Зокрема, в ухваленій постанові деталізовано та уточнено максимально допустимі навантаження на вісь в залежності від кількості осей та міжосьової відстані.

899c4ff210f4d8ed

1

23a5e042c09f7a5f


реклама

Коментарі  

 
+16 #4 Перехожий 22.02.2022 17:03
Вже давно пояснюю всім. Як можна в Європі, де автомобілі нові, тобто не дешеві, пальне у двічі дорожче, зарплата водія у кілька разів більша і жорсткі вимоги до графіка роботи водія, їм вигідно перевозити 22 тонни вантажу. А нашим якщо 50 тон н не вгилять менше не везуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 стабилизец 22.02.2022 16:11
пусть сначала документально докажут, шо они далэкобийныкы. все теневое, черное серое и фиолетовое в крапинку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Ahmed 22.02.2022 15:26
убийцы дорог
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Антон 22.02.2022 14:54
Дятли
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100