реклама

реклама

Уманською окружною прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни й вчинення вибуху в м. Умань, що призвів до тяжких наслідків, зокрема загибелі людини (ч. 2 ст. 438 КК України).

274803879_324714409682862_4742892742667357293_n

Здійснення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Уманського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

За даними слідства, 24.02.2022, близько 8 години ранку до відділу Нацполіції надійшло повідомлення, про те, що на асфальтобетонному покритті дороги будинку № 6 по вул. Андрія Кизила в м. Умань стався вибух, внаслідок якого утворилася вирва діаметром та глибиною близько 1-го метра.

Внаслідок вибуху загинув місцевий житель 1982 року народження та постраждала жінка, особа якої наразі встановлюється. Останню доставлено до Уманської міської лікарні. На цей час пошкоджені інфраструктура міста Умань, будівлі та транспортні засоби.

Крім того, одночасно надійшло повідомлення про здійснення ще одного вибуху в м. Умань та ймовірне влучання артилерійського снаряду в багатоповерховий житловий будинок № 23-А по вул. Комарова. За попередньою інформацією будинок частково пошкоджений, відомості про потерпілих перевіряються.

За вказаним фактом слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 КК України.

Нарядами поліції забезпечується охорона громадського порядку.

Хід розслідування кримінальних проваджень взято на контроль керівництвом прокуратури.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100