реклама

реклама

Показник зараження на Covid-19 зріс на 74% за тиждень у Черкаській області, – про це на брифінгу щодо вакцинальної кампанії повідомив головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач.

Від початку пандемії Covid-19 (березень 2020 року) в Черкаській області захворіли 179 032 особи, померли 3136 осіб. Показник летальності в області складає 1,8%, для порівняння, середньо державний – 2,2%. Розвиток пандемії Covid-19 на Черкащині має сезонний характер із підйомами показників навесні та восени. Найбільше випадків захворювань зареєстровано у віковій групі від 40 до 59 років, найбільше померлих у групі від 60 до 79 років – 55% від загальної кількості, більшість з них це не вакциновані громадяни.

20220811_110850

Впродовж 7 місяців поточного року в Черкаській області зареєстровано 49 352 випадки захворювання на Covid-19, що на 15% перевищує аналогічний період минулого року.  Померли 446 осіб, що вдвічі менше від минулорічного показника. Показник захворюваності на Черкащині у порівнянні із середньо державним перевищений на 17%, показник смертності на 7,5% менший.

За останній тиждень зафіксовано 73 випадки захворювання на Covid-19, у порівнянні із минулим тижнем показник зараження зріс на 74%.

Головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач пояснює:

«Тобто із серпня поточного року ми можемо говорити про те, що у нас намітилася тенденція до підвищення захворюваності на Covid-19, яка за епідеміологічними прогнозами у вересні буде ще більш інтенсивною. Не в останню чергу це пов’язано із тим, що у нашій області є більше 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб і ми очікуємо на початок навчального року. Зрозуміло, що із настанням осені збільшується перебування людей у закритих приміщеннях, отже збільшуються відповідні міжособистісні контакти і створюються умови для інтенсифікації епідеміологічного процесу. Тому значною мірою розвиток цього процесу залежить від того, як громадяни будуть вакцинуватися та дотримуватися встановлених протиепідеміологічних заходів».

На сьогодні в Україні циркулюють штами коронавірусу «Дельта» та деякі підвиди штаму «Омікрон». Нещодавно у Чернівецькій області був виявлений новий різновид штаму «Омікрон» – «ВА.5».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України цей штам має на 50% вищу здатність до швидкого розповсюдження.

“Вірусологічна лабораторія на сьогоднішній день має усе необхідне аби здійснювати тестування для виявлення Covid-19”, – зазначив Володимир Папа.

Головний державний санітарний лікар Черкаської області нагадав, що відповідною постановою №630 Кабінету міністрів України термін карантину подовжено до 31 серпня, а з ним подовжено і дію усіх обмежувальних та проти епідеміологічних заходів.

Також Володимир Папач закликав усіх суб’єктів забезпечити належні умови у своїх установах, а населення дотримуватися карантинних обмежень: носити маски у місцях скупчення, тримати соціальну дистанцію, дотримуватися правил особистої гігієни та використовувати антисептики у громадських місцях. У разі захворювання звертатися за медичною допомогою до сімейного лікаря та дотримуватися режиму самоізоляції.

Анастасія Бут

реклама

Коментарі  

 
-3 #4 Марія 12.08.2022 06:57
П'ять місяців наші громадяни,які перетинали кордон без ковідних паспортів і довідок,виїхавш и до сусідні країн не завезли їм заражень ковідом,натоміс ть статистика показує,що держави,які найбільш провакциновані, такі як Іспанія,Португа лія,Німеччина,А встралія,Японія і т.д обігнали Україну за ці місяці далеко вперед і це з найбільшими бустерами і додатковими вакцинами.Друзі-робіть висновки самі,ми всі маємо доступ до подій в світі і інформації.На все добре і бережи вас Господь від захворювань!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Марія 12.08.2022 06:48
І вам теж доброго здоров'я.Надто дороге людське життя,щоб легковажити їхнім здоров'ям.Тому прислухайтесь,д о відомих і авторитетних людей і травознаїв,таки х як президент Зеленої Планети Наталія Земна і інших розумних людей,які мають великий досвід і практику в лікуванні народними засобами,які не нашкодять вам,як так звані не досліджені вакцини.Тому що багато після них людей звертаються до травознаїв і шукають порятунку після наслідків вакцинації.Це показує статистика МІНФІН по коронавірус на планеті.Вся Європа і Америка,а також Австралія,Японі я і ін.країни,найбільш провакциновані, давно обігнали Україну,таку невакциновану,я ка не завезла короновірус тим країнам,які прийняли її під час виїзду наших громадян до
.. європейських країн
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Марія 12.08.2022 06:33
Сьогодні спрактикрвано безліч природніх антибіотиків,та ких як хрін,часник,кур кума,прополюс,м ед,полин,імбир, гвоздика і інших ряд продуктів.Звичайна сода,пів ч.лож. на склянку гарячої води,охолоджено ї до прийнятної температури пиття вбиває бактерії і віруси,це првірено багатьма роками практики.Сьогодні вся інформація про захист від вірусів доступна в ютубі.Тільки лінивий і байдужий не хоче цього знати.Бережіть своє здоров'я від лиходіїв і байдужих лікарів.Бо тільки від вас залежить стан вашого здоров'я!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Марія 12.08.2022 05:52
Вживайте хрін,часник,між з лимоном,все в рівних пропорціях змолоти і по чайній ложці три рази на день,а також куркуму і часник.Ополіскуйте прополісом з лимоном ісодою в рівних пропорціях на 1,5 літри води по ст.ложці у вигляді інгаляції і ще пийте полин-ніякий коронавірус вам не страшний,це спрактиковано.Тільки чомусь ВООЗ і наша медицина неслухає порад відомих травознаїв,їм легше проштрикати людей.Бережіть себе від лиходіїв!В світі статистикою доказано,чим більше вакциновано людей,особливо тих,хто пройшов бустерну дозу,тим більше там кишить коронавірус.Тільки сліпий цього не бачить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100