реклама

реклама

Як засвідчують дані статистичної звітності щодо інфекційної захворюваності, COVID продовжує набирати обертів в Україні, зокрема у нашій області. До того ж на Черкащині на початку березня було підтверджено циркуляцію нового штаму коронавірусу Омікрон ХВВ.1.5 або «Кракен», який здатний викликати важкий перебіг захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.

Фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» у складі робочих груп, створених органами місцевого самоврядування, разом із представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжують здійснювати комісійні обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних вимог у зв’язку з поширенням COVID-19, як це передбачено рішенням регіональної комісії з ТЕБ та НС від 11 жовтня 2022 року.

vizutu covid 20.03

У рамках цієї роботи фахівці Черкаського міського відділу ЦКПХ із початку року взяли участь майже у 300 комісійних моніторингових візитах до закладів продовольчої та непродовольчої торгівлі, громадського харчування, місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, соціальних закладів та закладів освіти. При цьому майже на кожному об’єкті фіксувалися факти недотримання протиепідемічних вимог, а саме: відсутність антисептиків, розміток дотримання фізичної дистанції в місцях очікування, засобів індивідуального захисту персоналу, масковий режим фактично не дотримується.

За наслідками візитів власникам, керівникам об’єктів надано відповідні пропозиції щодо забезпечення виконання рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України протиепідемічних вимог. Крім того, проведено понад тисячу бесід серед працівників, відвідувачів закладів та 10 лекцій для організованих аудиторій із питань профілактики захворювання на COVID-19.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100