23 листопада фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідали відділення Центру надання соціальних послуг Монастирищенської міськради у селі Лукашівка.

lukash11

Профілактично-вакцинальний захід проводився спільно з колегами Уманського міськрайонного відділу та працівниками Монастирищенського ЦПМСД.

Під час цієї виїзної вакцинальної сесії, що проходила у межах загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся», у відділенні Центру надання соціальних послуг щепили від COVID-19  32 особи.

«Черговий виїзд вакцинального автобуса Уманського міськрайонного відділу відбувся до соціального закладу Лукашівки, бо тут на нас чекали найвразливіші до коронавірусу – люди віком понад 60 років. Саме для них вакцинація проти COVID-19, яка здатна вберегти від тяжких ускладнень, особливо важлива. Підопічні  Центру надання соціальних послуг із радістю зустріли наш профілактично-вакцинальний захід і запрошували приїжджати ще. Будемо виконувати прохання людей, піклуючись про їхнє здоров’я», – розповів про захід Іван Гейко, завідувач Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного ЦКПХ.

Більшість підопічних соцзакладу Лукашівки отримали вже четверте щеплення проти COVID-19.

Пану Миколі – 72 роки, і він розуміє важливість щеплення:

«Восени ми хворіємо більше. Тому важливо себе захистити. Кажуть медики, що треба вакцинуватися від COVID-19 – значить, треба. Тому й вакцинуюся вже вчетверте».

lukash

Провакциновані пацієнти отримали від фахівців обласного ЦКПХ брошури з корисною інформацією про здоровʼя та екоторбинки.

75-річна Любов Олександрівна відзначила корисність таких вакцинальних виїздів:

«Я самотня. Вже рік як у цьому закладі. Така турбота про здоров’я для нас, людей літнього віку, дуже важлива і приємна».

У ході виїзної вакцинальної сесії на Уманщину відвідали також село Хейлове, що стало прихистком для евакуйованих зі східних областей України.

Тут у фельдшерському пункті після первинного медогляду щеплення від правця і дифтерії отримали 10 внутрішньо переміщених осіб та двоє місцевих жителів.

Під час профілактично-вакцинального виїзду фахівці Черкаського обласного ЦКПХ роз’яснили важливість вакцинації, особливо в епідсезон, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з профілактики неінфекційних хвороб, ментального здоров’я та переваг здорового способу життя.

Про це повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100