реклама

реклама

Загалом у Черкаській області із початку епідсезону на коронавірусну хворобу захворіли 6 186 осіб, із них 407 дітей. Зокрема зареєстровано 30 летальних випадків. Із початку епідсезону захворюваність на COVID-19 та грип зростає, тому Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб посилює інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо важливості вакцинації.

9d1c61251e48d79c5ae4db05e4c4808d6da3cbd0

У межах загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся», яка реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт в Україні, фахівці Черкаського обласного ЦКПХ проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплень, особливо для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

За підсумками 2023 року друге за рахунком щеплення проти COVID-19 не отримали 814 740 українців та 12 214 643 українці не отримали бустерне щеплення. Щеплення проти COVID-19 у 2024 році залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням: http://surl.li/plfwp або дізнатись зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Наразі в Україні є понад 2 млн доз вакцин. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Для дітей з 5-річного віку використовується вакцина проти COVID-19 «Comirnaty» для дітей (виробник «Pfizer»). Також доступна Омікрон-специфічна вакцина (виробник «Pfizer») рекомендована для бустерних щеплень людям, які мають два щеплення.

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. Вакцини проти грипу доступні в аптеках кожної області.

Пресслужба ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100