реклама
Sucurity Police

реклама

Нещодавно міський голова Анатолій Бондаренко розгорнув оперативний штаб для боротьби із коронавірусом у Черкасах. Вже почали реалізовувати деякі заходи, а саме – проводити дезінфекцію у тролейбусах.

foto

Як повідомив головний медик міста Олег Стадник під час ранкової наради, яку провів заступник міського голови Ігор Волошин, карантину щодо коронавірусу не оголошували ані в Україні, ані в Черкаській області. Між тим, є листи від Міністерства охорони здоров’я з рекомендаціями щодо проведення дезінфекції і обмеження проведення масових заходів.

Також, за словами директора департаменту охорони здоров`я та медичних послуг, у Черкасах у середині галузі проведений перерозподіл 385 тис. грн.. для придбання засобів захисту для мед працівників. Також міська інфекційна лікарня отримає від держави необхідну апаратуру та обладнання. Крім того, для черкаських медиків визначений чіткий план дій у випадку виявлення коронавірусу.

За словами Олега Стадника, тестів на коронавірус в області немає, вони реалізуються через державний лабораторний центр по мірі показань. Серед них: клінічна картина, гострий респіраторний синдром і наявність імовірних контактів із закордоном. Таких тестів на всю Україну близько 400. А от тести на грип є в наявності у кожній черкаській поліклініці.

«Водночас ми не маємо забувати про те, що у Черкасах ще не закінчився епідемічний період захворюваності на грип та грипоподібні захворювання. З початку епідемії у м.Черкаси захворіло 20 тис 279 осіб. З них померло 5 осіб від ускладнень вірусної пневмонії. Усі - люди старшого покоління і мали хронічні хвороби Тому ситуація із грипом і грипоподібними захворюваннями є серйозною. За минулий тиждень на грип та ГРВІ в Черкасах захворіло 1600 осіб, здебільшого - дітей», - зазначив Олег Стадник.

Проте карантин, який оголошувався через застуду та грип у Черкасах, приніс позитивний результат, адже кількість хворих зменшилася. За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова, у школах відсоток дітей, які відсутні на заняттях, значно знизився. Лише у ЗОШ №5, 28 та 33 кількість хворих дітей залишається високою.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Аріна 10.03.2020 15:03
Тестів в Україні майже немає тому і короновірусу немає і не буде. А всі ускладнення і смерті можна списати на грип і його наслідки. Правда зручно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100