реклама

реклама

У Черкасах, на відміну від Києва, поки що не запроваджуватимуть антикоронавірусні карантинні заходи. Як стало відомо, щоб запобігати поширенню COVID-19, в школах та вишах Києва з 12 березня впроваджують дистанційне навчання. Також навчання буде тимчасово призупинено у спортивних та мистецьких школах й дитячих садочках столиці.

2475873

– Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня, – заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Олег Стадник повідомив у коментарі «Прочерку», що про можливість запровадження подібних заходів у Черкасах йому наразі не відомо.

«Карантинні заходи вводяться міською надзвичайною протиепідемічною комісією», – додав він.

Випадків підозри на коронавірусну інфекцію в області не виявлено, - пояснює «Прочерку» керівник Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Михайло Сьомак.

– Наш центр придбав додаткові засоби захисту для працівників. Має надійти з міністерства додаткове обладнання для лабораторій і реактивів. Тести на визначення коронавірусної інфекції обіцяють надати під кінець березня, – каже фахівець. – Також на протиепідеміологічній комісії при ОДА рекомендували владі утримуватись від проведення масових заходів це стосується і фестивалей, і концертів, і масових свят. Тож перестороги є.

Щодо безпосередньо карантину, то він, за словами Михайла Сьомака, може бути станом на сьогодні на Черкащині лише по грипу.

– Якщо 20% учнів немає в школі, то директор має право оголосити карантин. Це по ситуації. Щодо статистики, за останній тиждень в області захворіло на грип та простудні захворювання 6 тисяч 723 особи, це 0,6% від населення області і це вище епідеміологічного порогу на 8,7%. З них більше 4 тис дітей. Найбільше хворих від 5 до 14 років.  Відзначається перевищення епідпорогу у Жашківському, Золотоніському, Канівському, Катеринопільському, Маньківському, Шполянському районах.

реклама

Коментарі  

 
+3 #25 Освітянин 12.03.2020 10:02
А хто такий стадник, з малої букви свідомо, щоб брати не себе відповідальніст ь за людські життя, в 2009 карантин на три тижні врятував н не одне життя, бо епідемія припинилась, треба гасити сарай сусіда, а не чекати поки загориться твоя хата, та і прем'єр повинен видати наказ обов'язковий для всієї країни ,а не кожна область вирішує, щоб потім через одну область постраждали вся країна. Вчіться на прикладі інших країн, на їх помилках, бо тільки дурень учиться на своїх, а тут питання життя і здоров'я, так що думайТЕ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #24 Василий 12.03.2020 10:01
Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Олег Стадник, один единственный вопрос: куда, в какие Новые Санжары вы поместите тысячу детей на обсервацию когда в какой нибудь школе обнаружится один единственный заболевший COVID-19??????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #23 Правда 12.03.2020 09:59
Цитую Сухих Юрий:
Ок. Школи й садочки на карантин. Що будуть робити батьки дітей? Вас то ніхто на карантин не відправить - хто з дітками сидіти буде. Й далі - ви бажаєте, щоб діти навчалися в 6 днів від 8 уроків на день, бо треба наздоганяти? Чи підете літом вчитись, коли ніхто вчитись й так не хоче? Дорослі - думайте інколи головою. Данного вірусу у нас немає, то й нічого вводити якісь карантини й тому подібне. На даний момент у нас хворих - 1 людина, та й та не відомо чи на цю інфекцію захворіла.

Я проти карантину, толку з нього все одно не буде. Один клопіт. Й то - Київ, то столиця, яка "проходний двір". Там це логічно. Так само, як логічно зробити це на Одещині й інших "крупних" містах, де є порти або аеропорти.

Вас ніхто не підтримає, бо коментують учні і студенти. А їм аби не вчитися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Василий 12.03.2020 09:29
Ну не дай бог будет вспышка вируса хоть в одной из школ или садиков. Украинцы долготерпеливые , но когда коснется детей... Хлопцы убежать вы не успеете, и запреты на массовые собрание не помогут, и у полицаев тоже есть дети. Порвут вас, весь ваш штаб на шмаття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Марина 11.03.2020 23:26
А Ви не думаєте,що ім не вигідно цей карантин.Адже це і закриття всіх ТЦ, кінотеатрів і т.д.А це величезні збитки їх дружкам і їм самі.Ок,не вводите карантин,пофіг що всеукраінський, а якщо не Дай Бог спалах??? Хто понесе відповідальніст ь?Вони,що полетять всі зі своїх нагрітих місць - не думаю!Шано
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #20 yazon 11.03.2020 23:24
Карантина не будет, пока не выявят заболевших. Заболевших не выявят, пока не завезут тесты. Тесты не завезут, пока на это денег не найдут.... А там уже и эпидемия закончяится. ИЛИ - НАСЕЛЕНИЕ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Кс 11.03.2020 22:49
Ми вічні? Чи вони вічні? Не думати про своїх громадян - це давня традиція нашої влади. Їм люди заважають. Днями була в лікарні.на дверях об'ява, що заходити тільки в масках у зв'язку з карантином. І - бінго!- ні в одній аптеці масок немає! Цей абсурд ніяк не роясниш. То ж люди будуть виживати всупереч діям місцевої влади (якщо повезе).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 Що за істерія? 11.03.2020 22:23
Цитую Льоша під забором:
Таке відчуття, наче Черкаси, це не Україна...

Льоша, йди завтра до школи і гарно вчись. Досить в цьому році карантинів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Що за істерія? 11.03.2020 22:21
Цитую вася:
У світі пАНДЕМІЯ а у Стадника все ОК. Тільки мені здається що у Стадника з Вороновим щось не того? З ким дітей залишати? А у лікарні с ким ви їх за 2 тижні залишите?

От до чого приводять карантини і залежність від гаджетів. Повна неспроможність мислити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Що за істерія? 11.03.2020 22:19
Цитую Оксана:
Кабмін затвердив карантин для всієї території України до 3 квітня, а Стаднику не відомо, якось же треба оперативніше реагувати

Оксанко, з якого класу? Дорослі категорично проти карантину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100