Кому війна, кому – мати рідна»… Шкода, що такі приказки – відображення нашої реальності. Гріх наживатися на людському горі, проте бажаючих вистачає. Днями катеринопільчанин Сергій Письменний вирішив придбати медичні маски. Після довгої перерви маски-пелюстки з’явились в одній із аптек. Однак ціна збентежила чоловіка – 38 гривень і 22 копійки зі знижкою.

bez-nazvaniya1-710x4341-1

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

«Сьогодні (10 березня) був шокований. Хто так жадібно й низько заробляє на безпеці українських громадян? Коли в Китаї оштрафували аптеку на 432 тисячі доларів за незначне підвищення ціни на маски, то наші, до того ж «соціальні мережі аптек»,  підняли ціну майже у 20 раз на маску!!! Хотілось би знати, хто винний у такому контролі за цінами в аптеках?» − обурюється Сергій у «Фейсбук». До фото маски він додав чек, в якому вказана адреса медзакладу. «Раніше такі засоби захисту продавали по 1,20, а ще раніше – по 75 копійок», − згадують фармацевти.

З’ясувалось, що скандальна аптека розміщена в самісінькому центрі містечка по вулиці Соборній. Інформація  про ціну підтвердилась.

«Що це за такі особливі маски? − допитуємось. – Може якісь суперзахисні чи багаторазового використання?»

«Та ні, звичайні, − каже продавець. – Термін дії десь 2 години».

Коли будуть дешевші маски, і чи будуть взагалі, не знає.

Історія з масками набула значного розголосу в Інтернет-мережі. Пост Сергія прокоментували тільки на його сторінці понад 400 людей. І, звісно, більшість у висловлюваннях не церемонились.  На захист колег стала співробітниця іншої катеринопільської аптеки: «Маю пряме відношення до асортименту в аптеці. Тому хочу сказати, що ще близько місяця тому шукала маски для закупівлі. Знайшла – 9 гривень закупівельна ціна. По передплаті. Це жах. Я відмовилася. Тому що, навіть якщо ці маски продавати за ціною 10 гривень, буде така ж реакція людей, як у цьому пості. Ціну встановлює виробник чи недобросовісний спекулянт, а аптека отримує «на горіхи».

Між тим в лікарняній аптеці нам вдалося придбати марлеву пов’язку за ціною 9 з копійками. Не хворійте!

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

реклама

Коментарі  

 
+9 #3 ченчик 14.03.2020 09:50
це називається- мародерство....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ченчик 14.03.2020 09:37
на день потрібно хоча б 4-5 масок...багато живите, панове.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 срочно 13.03.2020 21:18
в тюрьму , спекулянтов , на 15 лет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100