Епідемія коронавірусу поширюється надшвидкими темпами. Наразі у країнах Європи найбільше хворих людей, нажаль є випадки уражених інфекцією COVID-19 і в Україні. Аби не допустити спалаху епідемії у громаді влада не чекає і продовжує вживати запобіжні заходи.

Сьогодні у кабінеті міського голови Сергія Кравченка відбулось оперативне засідання комісії ТЕБ та НС Шполянської міської ради ОТГ, під час якого були прийняті важливі рішення. Зокрема до прийнятих раніше заходів — призупинити культурно-масові та спортивні заходи в громаді, члени комісії розглянули питання рекомендувати на час карантину призупинити роботу закладів сфери обслуговування (кафе, ресторанів тощо), ринків — загалом всіх місць де є велике скупчення людей. Залишити відчиненими лише аптеки і продуктові магазини.

89990456_936516730099377_6173863781165170688_o

Ввівши карантин багато людей не зрозуміли, що це був серйозний, застережливий крок, але школярі далі продовжують скупчуватись у центрі міста, парках і скверах, відвідувати спортивні майданчики тощо, наражаючись на небезпеку. Тому звертаюсь до батьків, опікунів неповнолітніх дітей, жителів громади проводити роз’яснювальну роботу стосовно загрози розповсюдження коронавірусу зі своїми дітьми і близькими, застерегти себе і свою родину від можливого ураження, - сказав міський голова Сергій Кравченко.

Відтепер скупчення підлітків у громадських місцях ретельно патрулюватиме місцева поліція та муніципальна інспекція міської ОТГ. Обговорили також очікувану «паніку населення» — масове скупчення людей у магазинах і аптеках, які скуповують продукти та ліки. Тому не виключено, що у закладах буде встановлено чергування аби врегулювати кількість покупців у приміщеннях. Також заплановано чергування біля шкільних спортивних майданчиків педагогічними працівниками.

Рішення комісії ТЕБ та НС про додаткові запобіжні заходи у громаді буде завтра винесено на розгляд і затвердження сесією міської ради.

Влада впевнена у підтримці депутатського корпусу, адже всі добре розуміють і аналізують загрозливу ситуацію у світі і в Україні, повинні максимально вберегти себе і оточуючих від жахливої хвороби.

Низку затверджених обмежувальних заходів під час карантину, буде доведено до жителів громади після засідання сесії. Також з депутатами буде обговорено винесення рекомендацій роботодавцям, які стосуються дистанційного виконання робочих обов’язків (при можливості виконувати роботу вдома) батькам, які мають малолітніх дітей.

Про це інформує Шполянська міська рада об'єднаної територіальної громади

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100