реклама

реклама

index Вже не перший день в Кам’янці на Черкащині, де відбувся великий спалах захворюваності на коронавірус, кількість хворих тримається на позначці 28 осіб. Тож сьогодні міська влада там планує трішки пом’якшити пропускний режим, знявши режим проїзду в місто за спецпропусками.

Про це «Прочерку» повідомив міський голова Кам’янки Володимир Тірон. Але уточнив: разом з тим, закриватимуть проїзд з сусідньою – Кіровоградською областю.

Нагадаємо, що заразилися більшість (і медперсонал) від водія, якого у свою чергу заразила сваха, яка тепер знову в Італії. Станом на момент зараження місто не мало тестів.

– У нас 114 обстежених і 28 підтверджених. Ця цифра тримається вже не один день. Водночас, здали ще понад 200 тестів, це мазки-матеріали. Вони обласним лабораторним центром ще не досліджені, – каже мер. – Мабуть, через брак тестів обласний лабораторний центр не дає ще результатів. Але у місті і влада, і волонтери, й політики спрацювали. По засобах індивідуального захисту ситуація стабільна, забезпечені всі. Та й по тестах ми їх тоді першими з Китаю отримали, мабуть, тому й виявили зразу стільки заражених.

В цілому, Володимир Тірон каже, що лиш в одного пацієнта був стан середньої тяжкості і він в черкаській лікарні, інші люди вдома на самоізоляції.

– Але вступає в дію постанова Кабміну, що вводить більш суворі норми щодо боротьби з коронавірусом. Тож ми вчора прийняли рішення виставити пости на межі з Кіровоградською областю. Тобто закриваємося від сусідів. А в місті залишаємо один центральний пост, де найбільше людей з’їжджається. Режим по спецпропускам прибираємо. Центральний пост треба для контролю ситуації в місті, там будуть рятувальники, поліція, спецпрацівники і журнал контролю. А тепер будемо більше між областями обмежуватись, – сказав керівник міста.

Він відзначив, що в місті все спокійно, людей і машин небагато, але місто живе і економіка працює.

– Працюють підприємства, що мають забезпечувати економіку, а це машинобудівний завод, молокозавод, хлібзавод тощо, – сказав мер.

В області станом на 5 квітня лабораторно підтверджено 60 випадків. 1 особу вже виписали з лікарні, 1 - негативний перший ПЛР, паломник, громадянин США помер.

Географія поширення:

- Черкаси - 14;
- Кам‘янка - 28;
- Умань - 10;
- Шпола 3;
- Городище -1;
- Сміла - 1;
- Лисянка -1;
- Канів - 1;
- Черкаський район - 1

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100