реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська журналістка Оксана Колісник зареєструвала на сайті Кабінету Міністрів України електронну петицію з вимогою «скасувати надмірні заходи запобігання поширенню хвороби COVID-19».

5e6fe7f742ae6300402404

У петиції мовиться, що своєю Постановою від 2 квітня 2020 року № 255 Кабінет Міністрів України посилив запроваджені раніше заходи із запобігання поширенню хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Серед цих заходів містяться такі, які є надмірними і такими, які можуть принести потенційно більше шкоди, ніж користі. Ці заходи мають бути у максимально короткий термін переглянуті.

Зокрема:

1. Категорична заборона "парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності" (пп.5 п.2 Змін).

Ці заходи мають бути переглянуті і запроваджені у вигляді, які б давали можливість людям підтримувати оптимальний фізичний стан та стан свого здоров'я і не несли ризику зниження опірності імуної системи через тривале перебування у закритих приміщеннях та обмеження фізичної активності, особливо для дітей та літніх людей.

Наприклад, до відвідування вказаних територій може бути застосоване загальне правило перебування поза домівками - 2-3 особи одночасно, можуть бути дозволена індивідуальна рухова активність така,як біг, скандинавська хода, велопрогулянки, гімнастичні вправи на свіжому повітрі за умови дотримання дистанції одне від одного мінімум 50 метрів тощо.

2. Категоричне віднесення до переліку осіб, які підлягають самоізоляції всіх осіб старших 60 років, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури (п. 4 змін).

За умов відсутності системи соціального супроводу життя таких осіб в умовах самоізоляції - постачання їх харчовими продуктами, засобами гігієни, медикаментами, організації медичного консультування, розв'язання поточних побутових проблем - такі заходи носять фактично дискримінаційний характер за віковою ознакою і характер психологічного насильства через загрозу надмірних штрафних санкцій.

Це обмеження має бути повністю відмінене як надмірне і зайве. Люди, старші 60 років, не охоплені наявною системою соціального супроводу, не мають бути позбавлені можливостей самостійно вирішувати свої щоденні проблеми, в разі їх спроможності.

Натомість, перелік заходів з протидії має бути доповнений завданням органам соціального захисту населення та іншим повноважним державним органам з виявлення осіб, яким потрібна допомога в цій ситуації, шляхом проведення невідкладного моніторингу спроможності та потреб людей старших 60 років. Це завдання має бути поставлене та виконане в максимально короткий і конкретно визначений термін, який має бути вказаний у відповідному розпорядчому документі та повідомлений громадськості.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 І що далі? 08.04.2020 18:46
Серед підписантів петиції - черкаська журналістка Тетяна Дончева, юристка Наталія Даньковська, громадські діячі Сергій Гончар і Сергій Пасічник.
Запитань два:
1. Де підпис Воротника, який агітував за "ЗЕ-команду", а тепер називає її злочинною, бо вона йому не дозволяє в карантин без намордника ходить?
2. Хто такий ЗЕленський Олександр Георгійович, який підписав петицію від Колісник - часом, не батько "самого"? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100