реклама

реклама

Співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко, яка родом із Черкас, побувала у медичних закладах Черкащини і передала лікарям захисні костюми від Фонду Порошенка.

716508_main

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу «Прямий», інформує «Главком».

«Сьогодні два міста на Черкащині потрапили в епіцентр Covid-19. Це Умань і Кам’янка. В Умані на сьогодні зареєстровано 10 випадків коронавірусу. На жаль, двоє дітей. Звичайно, важливо дбати про те, аби всі хворі отримали необхідне лікування. А зробити це можуть тільки медики, які сьогодні виявилися найнезахищенішими», – зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що лікарі Уманської міської лікарні, які працюють в інфекційному відділенні, вже три тижні не були вдома.

«Вони живуть у гуртожитку поряд з лікарнею, для того, аби допомагати тим, хто захворів, і не наражати на небезпеку свої родини. Це сьогодні воїни світла, які захищають Україну в тилу від пандемії. Ми мали серйозне спілкування з головним лікарем і міським головою Умані. Вони розповідають, що медики мають бути захищені через маски, костюми, дезінфектори. Всього цього катастрофічно не вистачає», – зауважила Геращенко.

Співголова «Європейської солідарності» також звернула увагу на необхідність суттєво підвищити оплату праці медичного персоналу. «В Умані прийняли рішення на сесії місцевої ради по 12 тисяч гривень виплатити всьому медперсоналу лікарні, яка сьогодні працює для лікування хворих на Covid-19. При цьому в бюджеті, який планують ухвалити цієї п’ятниці, забирають всі гроші з регіонів, зі статей децентралізації і залишають регіони оголеними. Але ж саме регіони сьогодні це навантаження тягнуть по боротьбі з коронавірусом», – наголошує Геращенко.

«Сьогодні захисні костюми від фонду Петра Порошенка, від нашої політичної команди направилися до Черкас, де так само працює інфекційна лікарня. І вже наступного тижня такі захисні костюми отримають інші лікарні регіону. Це і Кам’янка, Шпола, Золотоноша. Ми більше передамо на Умань і Черкаси, тому що сьогодні ці лікарні потребують такої допомоги», – повідомила Геращенко.

«Також ми привезли маски, дезінфектори, але ще лікарі просять сприяти в ремонті апаратів штучної вентиляції легень. Важко сьогодні – санітарні фірми, структури, які б могли робити цей ремонт, перевантажені. Тому звертаюся до всіх відповідних структур, які займаються ремонтом медичної техніки. А фонд Петра Порошенка готовий сплатити цей ремонт», – повідомила Ірина Геращенко.

Вона також подякувала всім, хто на місцях не залишається осторонь і об’єднує свої зусилля. Ірина Геращенко також звернула увагу на відсутність ефекту від розпіарених «зусиль» центральної влади. «Бізнес тут об’єднав свої скромні можливості, і як в 14 році роблять замовлення на захисні костюми, маски для лікарень. Я запитала, скільки тестів є в Умані, де встановлено вже 10 хворих на коронавірус, а також треба перевірити контакти цих людей, щоб встановити ланцюжок захворювань. На місто є 150 тестів. А де 250 тисяч тестів, які начебто закупила влада, де вони? Якщо їх не вистачає ні в Києві, ні на Черкащині, Львівщині, Тернопільщині, Житомирщині, Вінниччині. Немає системної відповіді влади на протидію вірусу і як рятувати економіку. І намагаються перекласти відповідальність на самих українців. Ті хто вивезли маски, де їхня відповідальність? Все це непокоїть – ті зміни до бюджеті, де не передбачено ніяких системних відповідей на підтримку медиків і економіки», – зауважила Ірина Геращенко.

реклама

Коментарі  

 
0 #29 БППС -ЄС де були специ 11.04.2020 14:40
інфекційні стаціонари ніколи не заповнюються повністю, тому що не можна поєднувати хворих з різними інфекційними захворюваннями. Якщо в двомісній палаті лежить пацієнт з кором, то ми можемо покласти туди іншого пацієнта тільки з кором, ніякого іншого. Тому, природно, ця ліжко якийсь час може бути незайнятою. Але це не означає, що потрібно закривати стаціонари. А принцип фінансування пролікованого випадку - це маячня взагалі для інфекційних відділень. Як це можна було зробити без консультації з фахівцями?https://www.obozrevatel.com/society/otnosyatsya-huzhe-chem-k-papuasam-professor-golubovskaya-obyasnila-pochemu-medreforma-suprun-prestuplenie-protiv-ukraintsev.htm?utm_source=wpush&utm_medium=push&utm_campaign=webpush
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #28 БППС -ЄС чому це ТАК? 11.04.2020 14:39
Були здійснені системні помилки, які необхідно швидко виправляти. Наприклад, як можна було перевести інфекційні стаціонари в розряд комерційних комунальних підприємств? Адже мова йде про хвороби, небезпечних для суспільства. Весь цивілізований світ прекрасно розуміє, що цю сферу треба тримати під фінансуванням держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #27 БППС -ЄС наробилибіди 11.04.2020 14:38
Тільки "завдяки" пандемії на сьогоднішній день прийнято рішення, що фінансування інфекційних стаціонарів залишатиметься в колишньому обсязі. По крайней мере, пообіцяли так зробити. Якби не ця пандемія, то вони просто б перестали існувати у нас, ці інфекційні стаціонари. А разом з ними б зникли б через скорочення і лікарі-інфекціоністи. Тому можемо сказати, що це позитивна сторона пандемії. Як, втім, і відновлення санітарно-епідеміологічно ї служби.

Як взагалі можна було її ліквідувати? Це ж диверсія проти держави.
https://www.obozrevatel.com/society/otnosyatsya-huzhe-chem-k-papuasam-professor-golubovskaya-obyasnila-pochemu-medreforma-suprun-prestuplenie-protiv-ukraintsev.htm?utm_source=wpush&utm_medium=push&utm_campaign=webpush
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #26 бульба 10.04.2020 18:02
Цитую yazon:
Цитую стабилизец:
во сколько налогоплательщи кам обошлась перевозка спецрейсом двух ящичков тремя чиновниками... очевидно дороже стоимости груза. :D

Зебільна влада нездатна забезпечити медицину, бо весь медзапас Держрезерву розікрали і вивезли за кордон ще в лютому. Захисні костюми для медиків придбано і доставлено коштом Фонда Порошенка. Державні кошти на це НЕ ВИТРАЧАЛИСЯ.

Фонда петрошенка який поповнювався 5 років з бюджету за податки українців. Так що не мели, запроданець жодної копійки не видає без попереднього віджимання цих коштів у людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #25 бульба 10.04.2020 17:57
Так то ж ти підлабузька з своїм запроданцем петсюньою і знищила все, включно з апаратами штучного дихання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #24 Сметана 10.04.2020 10:34
Ще каламутить бо в сметані,мабуть гадає, що з сметани замутить масло в шоколаді.Ввійшли в коаліцію з голосом до слуг народу,то перейшли з води на сметану.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #23 Хамелеони 10.04.2020 09:40
ЗА ВІДСТАВКУ УРЯДУ ГОНЧАРУКА УТРИМАЛИСЯ.А ЧИ БУЛИ ТАМ МАСКИ?
Фракція політичної партії "Європейська солідарність"
Кількість депутатів: 27 За: 0 Проти: 0 Утрималися: 25 Не голосували: 0
Відсутні: 2
А ЧОГО ПАНІ ІРИНА НЕ ГОЛОСУВАЛА ЗА ВІДСТАВКУ ТАКОГО УРЯДУ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #22 Мозги 09.04.2020 23:54
[quote name="yazon"][quote name="Працівник"]Співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко, куди ж без піару?
Мало, погано, так чим же співголова займалась при попередній владі, що ж не забезпечела?
Посади розуму не дать, він або є або нема. Цигель,Цигель. Чи співголова чи двоголова, але не вдалося, на пензію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Artz 09.04.2020 23:48
Цитую Праймеріз:
Немає системної відповіді влади на протидію вірусу і як рятувати економіку?

А тому, що не було системного підходу попередньої влади до місцевого самоврядування. Не провели Конституційну реформу, щодо ОТГ,виборність районних та обласних виконкомів з префектами ітп.Це потрібно було робити в 2017 році.

Пані Ірина, вже все ваш потяг ту-ту, ми вас не забудем, ну не змогли реформувати, ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 Скоро увидим Ирину 09.04.2020 20:47
Цитую yazon:
Цитую Господар:
Господар Умані та 200 округу Антон Яценко

Холопи раді лизати дупу господареві?
ЗАЩИТУ . Она гордая и независимая опубликует материалы в ЗАЩИТУ ЖЕНЩИН!
Из-за обид Яценко уманские чиновницы обратились в парламентский комитет по вопросам депутатской этики. Об этом свидетельствует видеозапись на фейсбук-странице секретаря Уманского горсовета Людмилы Кирилюк
https://24tv.ua/ru/skandal_s_jacenko_razgorelsja_v_umani_na_povedenie_deputata_pozhalovalis_chinovnicy_n1267899
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100