реклама Делікат

index Левова частка обладнання, на яке сьогодні влада в Черкасах хоче виділити гроші, - це 29 апаратів штучної вентиляції легень. При тому, що в місті зараз 64 таких апарати. Станом на сьогодні жоден з пацієнтів Черкас не потребував штучної вентиляції. І коли ми викинемо зараз мільйони на це обладнання, яке надійде до нас через місяць і лежатиме на складах, то маємо подумати чи виділяти ці гроші.

Про це сьогодні на сесії Черкаської міськрада сказала епідеміолог, головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я та медичних послуг, черкаська громадська діячка і політик Любов Майборода. Нагадаємо, що сьогодні в Черкасах зібралася сесія для внесення змін до бюджету – перерозподілу коштів та виділення мільйонів на боротьбу з коронавірусом.

- Подивіться на Іспанію, Італію. В Італії перший інфікований був в лютому, а вже через місяць було 50 тисяч. У нас зовсім інша динаміка. У нас проводиться ряд протиепідеміологічних заходів. Та й ніхто не скасовував Інфарктів, інсультів, онкологічних патологій, інших хвороб, які стаються у людей. Тож в нас треба на проблему дивитися комплексно, єдиний спосіб попередження епідемії – тестування. А у нас в Україні за 37 днів після виявлення першого випадку маємо лише 8 тисяч зроблених тестів. Для порівняння: у сусідній Польщі – понад 80 тисяч. Тож прошу раціонально використовувати кошти, - сказала Любов Майборода. - Нам треба той же рентген-апарат, ангіограф для Третьої міської лікарні. Я мала розмову з лікарями. В деяких закладах бракує розчинів для дезінфекції. Тож списки медичних потреб насамперед треба узгоджувати з головними лікарями, а не писати в список те, що кажуть депутати.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 Ни стыда ни совести 10.04.2020 18:56
Да уже можно и не тестировать, это как раз практически бессмысленная трата денег. Масштабы по миру такие, что поиски и изоляция зараженных для остановки эпидемии - бессмысленны. Пытаются изолировать только для того,чтоб тяжелые больные появились не одномоментно, а постепенно. А так, практически все пройдут через инфекцию. Ничего сверхстрашного, смертность не запредельная. Как от гриппа средней злобности.
Тест - это не оказание помощи и не лечение. Симптомы тяжелых случаев понятны и без тестов. Лечить все равно при таких симптомах надо одинаково. Если легкая форма - просто постельный режим. На грипп никого не тестируют, ставят диагноз и лечат, как умеют. Здесь надо делать то же самое.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 китай 10.04.2020 17:43
наше барахло якраз для виших лікарень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Шурік 10.04.2020 15:31
З чого кипіш? Апарати вже закуплені - Давай бабки!! :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Служба безпеки 10.04.2020 14:40
Де можна ознайомитись з переліком обладнання, що має бути закуплено за бюджетні кошти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Марта 10.04.2020 14:31
Афера века это ваше "обладнання". Вы хотя би линолеум поменяли в больницах - убиться можно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Доктор Про 10.04.2020 14:20
Піні Люба, організуйте моніториг - яке обладнання вони накуплять :roll: Побачимо як ці ШВЛи будуть використані. Швише за все і не розпакують...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Юстас 10.04.2020 13:55
В этом деле главное - нагреть руки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Шурік 10.04.2020 13:51
Люба, шо за шухер?? ШВЛ апарти вже завезені, з понеділка будемо ровозити по лікарнях. Платіть!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100