реклама Делікат

Митрополит Черкаський і Чигиринський (ПЦУ) Іоан закликав православних вірян завтра, у Вербну неділю, не порушувати карантин і не приходити до церкви.

Іоан

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

– Прохання на цю Вербну неділю не порушувати карантину, давати змогу всім структурам, які забезпечують карантинні заходи, не розгубитися від великої кількості молільників, які приходять до храму, і не звинувачувати наші храми, що вони якимсь чином зривають карантинні заходи, – сказав митрополит.

Тих, хто має вербу, освячену торік, митрополит попросив залишити її вдома і на цей рік. Ті ж, хто не має, зможуть отримати освячену вербу в Свято-Троїцькому соборі ПЦУ (біля пагорбу Слави) після завершення карантину. Крім того, трансляція освячення верби буде здійснюватися на фейсбук-сторінці Свято-Троїцького собору. Всі охочі зможуть долучитися до молитви і покропити зрізану цьогоріч вербу свяченою водою.

На Великдень до церкви цього року також приходити не потрібно. Всі паски, які надходитимуть у торгівельну мережу, буде освячено вже у місцях випікання. Ті ж, хто пече власні паски, в неділю з 8 по 11 годину щогодини зможуть прослухати на сторінці собору молитви на освячення пасхальних яств. Помолившись, віряни зможуть перехрестити свою пасочку і покропити її освяченою водою.

Великодня служба також буде транслюватися на сторінці собору. Ті ж, хто все-таки прийде до храму, зможуть послухати службу надворі.

– Але в цей рік ми цілком можемо скористатися премудрістю Соломона... Щоб залишитися живими, давайте все-таки збережемо карантин, поменше ходитимемо до храмів і побільше молитимемося а себе вдома, – наголосив владика Іоан. – Господь скрізь, незалежно від стін, незалежно від місця, там, де наше серце до Нього відкрите.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 А Софроний против! 11.04.2020 13:22
Больше инфицированных, хороших и разных!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100