реклама Делікат

Суд ухвалив перше рішення про штраф за порушення карантинних обмежень на Черкащині (ст. 44-3 КУзАП). На 17 тисяч гривень оштрафовано жінку, яка торгувала молочними продуктами біля багатоповерхівки за адресою вул. Черкаси, вулиця Героїв Майдану, 6.

Про це «Прочерку» повідомив черкаський юрист і громадський діяч Валерій Макеєв.

Карантинні обмеження (Постанова №211 Камбіну від 11 березня) в Україні діють уже місяць. Поліція повідомила про понад 5 тисяч протоколів до адмінвідповідальності за порушення карантину, проте судових рішень, які зробили б покарання за порушення безповоротним, поки що обмаль.

Наразі, станом на 11 квітня, в реєстрі судових рішень маємо рішення судів Черкащини тільки щодо розгляду 33 протоколів. Беззаперечним лідером є Уманьский суд, який розглянув 21 подання поліцейських. Проте в Умані досі жодної особи не притягнуто до відповідальності.

«Якість протоколів наразі жахлива. 61% протоколів повертаються до поліції на доопрацювання, – наголошує Валерій Макеєв. – У 33 відсотках випадків суди закривають провадження «за відсутності складу правопорушення. І лише одній особі «не поталанило»: суд виніс постанову про притягнення до відповідальності і оштрафував на 17 000 грн».

Валерій Макеєв звертає увагу на дивну обставину: гіпермаркет «Епіцентр» уже три тижні торгує, маючи поліцейський протокол щодо його посадових осіб, а натомість молочницю притягнути до відповідальності вдалося. «Є мотивовані сумніви, що з «Епіцентром» поліція продемонструє «силу закону», – каже Валерій Макеєв.

Тим часом судових рішень щодо порушення правил самоізоляції, які вступили в силу з 6 квітня, в судовому реєстрі ще немає.

Огляд1

Огляд2

Огляд3

Огляд4

Огляд5

Огляд6

Огляд7

Огляд8

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 бульба 11.04.2020 17:51
Дуже яскравий доказ нікчемності "нових поліцейських". Продавців крайніми зробили. Суди слава Богу ще з головами дружать. Позор, хіба коню не зрозуміло що встановлює працювати чи ні власник або хочаб директор якщо реформовані власника бояться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 ЗЮ 11.04.2020 17:31
Ще й мерія облаштувала залізяку незаконно в центрі міста. В соборній парку. Грошей для ліків нема. А для пам'ятника є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 ЗЮ 11.04.2020 17:00
А залізяка на соборній площі в період скрути нікого не цікавить? Подивіться. Це не чого не діставали жителям міста
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 ЗЮ 11.04.2020 16:57
А залізо на соборній площі не цікавить? Це при тотальному дефіциті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 ЗЮ 11.04.2020 16:55
Макееву пора йти під кулі на Донбас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100