реклама Делікат

Схема ПЛР-тестування по трьох фокусних групах є виправданою і розширювати тестування не планується. Про це «Прочерку» повідомив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк.

Лесюк2

– Ми одна з областей, де проводиться найбільше тестувань. І ми визначили, що це мають бути насамперед хворі з клінічними ознаками, люди, які перебували за кордоном, і їхні контактні особи. І це той перелік, який нам дозволяє обстежувати велику кількість осіб. Водночас, донедавна ще міністерство обстежувало лише хворих. Тобто, у нас робота проводиться, і можливо тому хвороба не поширюється такими темпами, як в інших регіонах, – сказав Юрій Лесюк.

Водночас, затримок по ПЛР-діагностиці практично немає.

Щодо протиепідеміологічних заходів у лікарнях та поліклініках, то за цим мають стежити керівники медичних закладів, окрім того, як регламентується, це на відповідальності і медичних працівників.

Щодо забезпечення гідної зарплати працівникам швидкої допомоги, які ризикують своїм життям, і про що активно обговорюється, то сьогодні очікується постанова Кабміну, яка має вирішити це питання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 інакшомислячий 22.04.2020 18:19
Прошу вибачення- скрізь відсотки треба читати на один порядок більшими: протестовано в Україні 0,17% населення, в іспанії -2,0%, в італії- 2,4%, Німеччині-2,1%, Росії- 1,6%
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 інакшомислячий 22.04.2020 17:38
"Схема ПЛР-тестування є виправданою і розширювати тестування не планується"- чи можна розуміти ???, що цифра 68тис. зроблених тестів в Україні (на 22.04.20), яка складає 0,017% населення країни, і є на порядок нижчим показником ніж в Іспанії(0,20%), Італії(0,24%), Німеччині(0,21%) і навіть Росіії(0,16%)- є виправданою схемою тестування???? Так вони, перефразовуючи нашого чиновника, там в Європах нічого не розуміють в боротьбі з пандемією ))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100