реклама

реклама

Близько 3,5 млн грн пожертвували підприємці обласного центру у Благодійний фонд «Черкаси проти COVID-19».

IMG_20200424_131206

– Фонд, створений з ініціативи черкаського бізнесу, працює вже третій тиждень, – розповів керівник фонду Владислав Пустовар у коментарі передачі Валерія Макеєва «72 години». – Держава була не готова до протидії коронавірусній інфекції. Тому виникла потреба в допомозі бізнесу.

Серед жертводавців фонду – група компаній «Надія», інтернет-провайдер «Маклаут», ПАТ «Азот», підприємець Роман Діскант, «Мало-Бузуківський кар’єр», «Папір-Мал», «Черкасиобленерго», «Віва-Трейд», підприємець Віктор Євпак та багато інших. Пан Євпак залучив до підтримки черкасців також своїх американських партнерів, які виділили близько 100 тис грн.

Із зібраних коштів уже використано 2,7 млн грн. Відповідно до рекомендації керівників черкаських лікувальних закладів, ці гроші пішли передусім на закупівлю засобів захисту.

Пустовар

– Нашим головним завдання було «загасити пожежу», адже три тижні тому в місті для боротьби з коронавірусною інфекцією не було практично нічого. Тому ми не замовляли засоби захисту з Китаю, бо для цього треба було б чекати не менше тижня на доставку вантажу (і ще невідомо, якої він був би якості), а орієнтуватися на місцевого виробника, – зазначив Владислав Пустовар.

Кожного ранку до приміщення фонду приходять волонтери, які потім безкоштовно роздають маски черкасцям. Роблять вони це головним чином біля супермаркетів у час, коли там скупляються літні люди. Частину масок фонд передає поліції, котра роздає їх черкасцям, що вийшли на вулицю без засобу захисту.

Але головним завданням фонду є допомога засобами захисту медичним закладам – не лише міста Черкас, а й обласним, а також Черкаській районній лікарні. Крім того, медикам швидкої допомоги надається надбавка до зарплати.

Докладніше дивіться у відео:

БФ

реклама

Коментарі  

 
-2 #3 інна 24.04.2020 14:57
Для чого роздавати перехожим на вулиці? А якщо у них вдома, може,є вже з десяток тих масок? Чому на 100% не забезпечують захистом медпрацівників комунальних закладів?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 этот 24.04.2020 12:26
барановирус был внедрён для того чтобы выявлять баранов. Как оказалось баранов немало. :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 тоня 24.04.2020 10:54
де і час волонтери роздають безкоштовно маски.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100