У зв’язку з тим, що обласна лікарня в Черкасах також задіяна в боротьбі з коронавірусом і 9-поверховий корпус лікарні також приймає хворих на covid-19, то в області фактично спинилося надання спеціалізованої допомоги.

IMG_20200428_122821

«Який дурень визначив Черкаську обласну лікарню лікарнею спеціалізованої допомоги по боротьбі з covid-19. І це не мої слова, а слова заслужених лікарів, завідуючих відділення, кандидатів наук, лікарів вищої категорії», – зазначив в сьогоднішньому інтерв’ю ЗМІ міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

За словами мера, сьогодні є безліч закладів, які можуть професійно надавати допомогу хворим на коронавірус. Та ж Черкаська інфекційна лікарня, яка має 100 ліжок, а завантажених ліжок 22-25.

– Скажу, що в часи завантаження по грипу було й більше хворих, ніж нині. Я дуже переживав, коли в дитячій міській лікарні було переповнене відділення для грудних дітей. Оце було надзвичайно серйозно. А так зараз ситуація інша, – зазначив Анатолій Бондаренко. – вважаю, що наказ про визначення обласної лікарні в переліку тих закладів, що лікують коронавірусних пацієнтів, – непрофесійний. Відверто скажу, мою думку розділяє заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк.

Мер пригадав нещодавні дані управління статистики щодо причин смертності черкащан.

– Фактично більше трьох тисяч померло і з них мало не половина від хвороб серця: інсульти, інфаркти. Скажемо відверто, що окрім того, з початку року від пневмоній померли люди і це не одна особа. В Черкасах це 15 людей! За такий же період минулого року людей померло більше. А Міністерство охорони здоров’я приховує інформацію, скільки людей померло від яких хвороб. І тоді буде зрозуміло, чи в нас епідемія, чи що… – зауважив міський голова Черкас.

Детальне інтерв’ю з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком читайте незабаром на "Прочерку".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100