За даними міської ради, родичам і близьким померлого не надавали ритуальних послуг, інформує ТСН.

222222

У Черкаській області після публікації відео з незаконним похованням хасида-паломника, у якого підтвердили інфікування коронавірусом, у яру біля цвинтара в Умані, співробітники поліції з'ясовують обставини похорону.

Як повідомили на офіційній сторінці виконкому Уманської міської ради, із заявою в правоохоронні органи звернувся начальник відділу житлово-комунального господарства Віталій Харченко.

"Повідомляємо, що до ритуальної служби міста Умань (яка є спеціальним підрозділом Уманського КП "Комунальник") особи, які здійснювали поховання померлого паломника, не зверталися", - йдеться у повідомленні.

За даними міської ради, родичам і близьким померлого не надавали ритуальних послуг, таких як виділення місця для поховання на кладовищах Умані, реєстрації поховання, видавання свідоцтва про поховання, так само, як і інші передбачені послуги.

"У разі підтвердження цього факту, мають місце ознаки суспільно небезпечних діянь, які можуть привести до загрози погіршення епідеміологічної ситуації в місті, і за які передбачено покарання, зокрема, за статтею 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хвороб і масовим отруєнням)", – додали у виконкомі.

За даними міської ради, зараз триває досудове розслідування цієї події.

Нагадаємо, кілька тижнів тому у Мережі показали відео з могилою хасида, якого поховали поза цвинтарем, до того ж у яру, який призначений для стоку води. Свідок переконує, що дозвіл на таке поховання надала місцева влада. Мережі повідомляють, що наразі могилу померлого обклали бетонними блоками.

Нагадаємо, що 3 квітня в Умані після смерті паломника-хасида зі США підтвердили, що він був інфікований коронавірусом. Померлому громадянину США було 47 років і він мав важку супутню патологію.

"Чоловік громадянин США, прибув із Лондона 11.03.2020, 47 років. Приїхав в Умань із дружиною та шістьма дітьми. В усіх відібрали зразки для дослідження. Станом на зараз встановлено 50 контактних осіб, які перебувають в самоізоляції. Мав важку супутню патологію, попри намагання лікарів надати медичну допомогу не підпускав фахівців та не виконував рекомендації. На жаль, маємо такий прикрий випадок", - повідомляв очільник Черкаської ОДА Роман Боднар.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 гонта 29.04.2020 14:33
*****лизи в міській владі повністю продались *************** ,а ті з їхнього дозволу творять що хочуть.Спробували би ми таке втнути в Ізраїлі...Охо хо піднялися б з могил наші славні козаченьки Гонта і Залізняк!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Майкл 29.04.2020 08:27
Нє,питання не тільки в хасидах,а й в міській владі,котра тихцем за гроші може все дозволити.І чомусь поховали його не на єврейському цвинтарі,а на пустирі метрів 300 від цвинтаря в сторону річки.Думаю,що комунальне господарство в особі керівника все знало,ще й техніку надало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Перехожий 28.04.2020 21:18
Спалить напалмом!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Іван з Хуторян 28.04.2020 20:28
де хасиди там срач
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100