На понад 2 млн 400 тис грн допомоги від МХП отримали днями Черкаська обласна, міська інфекційна та центральна районна лікарні. Це вже повторні візити благодійників у медичні заклади в межах платформи співпраці бізнесу, влади і громади «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19». Крім засобів індивідуального захисту для персоналу, медичні заклади отримали важливе для порятунку важких хворих обладнання, зокрема кисневі концентратори та монітори пацієнта.

DSC_0751

За словами головного лікаря Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, така підтримка від МХП особливо цінна, бо саме це обладнання потрібно для реанімаційних заходів, що може використовуватися не лише під час пандемії. Від імені медперсоналу за допомогу подякувала і головний лікар Черкаської інфекційної лікарні Світлана Волгіна, зауваживши, що допомога від благодійників на першому етапі боротьби з пандемією зіграла важливу роль, бо запасів засобів індивідуального захисту для медперсоналу у лікарнях було недостатньо. Головний лікар Черкаської ЦРЛ Микола Гуськов зазначив, що допомога від МХП дозволяє максимально розгорнути потужності медзакладу і разом з тим якнайкраще захистити лікарів і надати допомогу хворим.

DSC_0798

Як прокоментував координатор Черкаського обласного штабу протидії коронавірусу від МХП Руслан Пономаренко, вже більше місяця команда МХП здійснює виїзди в лікарні, ФАПи та амбулаторії Черкаської області, щоб передати засоби індивідуального захисту, дезінфектори та обладнання для боротьби з коронавірусом. На сьогодні здійснено вже близько 40 візитів, у найважливіші з них – повторно.

– Ми намагаємося, щоб наша допомога була найбільш ефективна і потрібна, тому як тільки отримували перші поставки, одразу розподіляли і передавали їх в лікарні. На те, щоб закупити обладнання, знадобилося трохи більше часу, - коментує Руслан Пономаренко. – В обласну лікарню за період карантину передаємо допомогу вже вчетверте, адже ця лікарня готова прийняти найбільше хворих.

DSC_0735

Директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай зазначає, що пошук, замовлення, закупка, розподіл і передача допомоги – надзвичайно трудомісткий процес, де задіяна велика кількість людей і ресурсів, для цього працювала велика команда фахівців.

Від імені всіх медиків Черкащини дякує за допомогу начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова і  зазначає, що підтримка МХП у боротьбі з COVID-19  на Черкащині була завжди вчасна і потрібна.

DSC_0733

Нагадаємо, МХП виділив 14 млн грн на боротьбу з COVID-19 в Черкаській області, ще 55 млн грн спрямував до загальнодержавного фонду протидії коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба МХП.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100