реклама

реклама

З 11 травня в Україні послабили карантинні обмеження. Втім дозволили відновити діяльність не всім. Зважаючи на це, в облдержадміністрації готують низку пропозицій для Уряду з послаблення карантинних заходів у різних галузях економіки. На цьому наголосив перший заступник очільника області Дмитро Ляшов під час зустрічі з підприємцями.

DSC0030-e1589294972159

Представники малого та середнього бізнесу сьогодні прийшли до ОДА з проханням посприяти у відновленні роботи ринків з продажу непродовольчих товарів. Їм ще не дозволили відновити роботу, як агроринкам.

– Ми всі маємо діяти у законний спосіб, а ним наразі дійсно не передбачена робота цієї групи, – каже Дмитро Ляшов. – Зараз ми готуємо відповідні звернення на розгляд Уряду щодо розширення тих карантинних заходів, які також можна пом’якшити. Зараз на рівні області ми опрацьовуємо пропозиції з різних галузей і готовий документ з пропозиціями подамо до Кабінету Міністрів України.

DSC0032-e1589295021797

Відкриття непродовольчих ринків посадовець вважає цілком імовірним. Втім, наголошує, що їхня робота буде можлива тільки у разі жорсткого дотримання протиепідеміологічних заходів, зокрема, забезпечення індивідуального захисту для продавців, покупців, дистанціонування у 1,5-2 метри та ін.

– Наразі є постанова КМУ і ми діємо відповідно до неї, – додає він. – З боку облдержадміністрації ми діємо у межах своїх повноважень. На сьогоднішній селекторній нараді з прем’єр-міністром та Офісом Президента представимо наші пропозиції з розширення пом’якшувальних карантинних заходів. Водночас бізнес також може звернутися за підтримкою до органів місцевого самоврядування, які насамперед відповідальні за роботу ринків, закладів торгівлі.

DSC0035-e1589295044340

Також в ОДА розглядають імовірність поновлення міжміського транспортного сполучення. Цю пропозицію з-поміж інших також запропонують на розгляд Уряду.

Пресслужба ОДА

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Чемерис 13.05.2020 09:23
Варяги!!!! Навігацію відкрийте!!!! Усюди відкрита- тільки Черкаси "край неляканих птахів"!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100