Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко впевнений, що коронавірусною хворобою – «симптомно чи безсимптомно» – перехворіло чимало черкащан.

Бондаренко Вичерпно 1

Про це він заявив у інтерв’ю виданню «Вичерпно».

– Чому ми послабили карантин в першу чергу? Тому, що ми дивилися статистичні дані. На своїх сторінках я їх оприлюднював. Смертність була більшою в січні й лютому, потім, у березні і квітні, ставала меншою, – зазначив Бондаренко.

Мер зазначив, що коронавірусна хвороба недостатньо досліджена.

– Ми повелися на цю всесвітню істерику, бо не розуміли, скільки людей помре в Черкаській області. Коли ми, а точніше Кабінет Міністрів, закрили планову госпіталізацію в лікарнях, скасували планові операції, фактично відмінили надання допомоги хворим, які її потребують, за цей період в нашій області померло 6500 осіб. А від коронавірусу померло 16 осіб, – сказав Бондаренко.

Він також зазначив, що деякі ухвалені Кабміном заходи, наприклад заборона відвідувати парки, були занадто жорсткими.

Із усіх цих слів можна було б судити, що міський голова вважає загрозу коронавірусної хвороби перебільшеною. Однак далі він став говорити про те, що низька смертність від COVID-19 стала причиною саме жорстких карантинних заходів.

– Ви знаєте, ми контролювали ситуацію повністю. І найжорсткіші заходи прийняли спочатку. Вони були жорсткіші, ніж у Кабінету Міністрів. І це дало змогу нам на сьогоднішній день мати таку картину. І якби ще не той невеличкий спалах у Третій черкаській міській лікарні, де, фактично, більшість лікарів перенесли цей вірус безсимптомно, то все було б зовсім просто чудово, – сказав міський голова.

Анатолій Васильович також учергове зазначив, що карантин сьогодні руйнує економіку, і розкритикував керівництво країни і області, яке, мовляв, не розуміє того, як населення бідує в умовах карантинних обмежень. Разом із тим, міський голова додав, що й сам у цьому плані під час пандемії зробив для себе чимало неприємних відкриттів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Черкасчанин 27.05.2020 14:01
Наши политики ВСЕ без исключения-стадо безответственны х профессиональны х балаболов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Черкасчанин 27.05.2020 14:00
Он еще и в медецине шарит. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #3 Лариса 27.05.2020 11:35
Уважаю Анатолия Бондаренко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 vv 27.05.2020 10:06
Чортові 350тисяч померлих, а ну не видумуйте, вставайте - досить істерити.
А 65 мільйонів померлих від іспанки в 1918-19 ще ті жартівники!

Молодець Толя, плитка сама собі не покладеться! Запускай плиточний станочок, вжу, вжу! Там за рік стара вже позлазила, потрібно перестилати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Вано 27.05.2020 08:44
Все правильно сказав!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100