реклама

реклама

Комісія Держпраці по новому засідатиме і перевірятиме, чи черкаський лікар Олег Гайда заразився COVID-19 на роботі чи ні. Про це «Прочерку» повідомив син померлого лікаря, лікар-хірург Третьої міської лікарні Ігор Гайда.

Нагадаємо, що як раніше повідомлялося, комісія вже дійшла остаточного висновку, проте зараз, схоже, родині лікаря треба все переживати по новому.

гай-768x651

– Фонд соціального страхування вважає, що недостатньо доказів, паперів тощо і дав звернення на Держпрацю, щоб знову засісти і розглянути це питання. Держпраця могла б і відмовити, але вона не відмовила. От організовують нову комісію у вівторок. Вони мене запевняють, що все гаразд, але сам факт це дуже неприємно. Знущаються, прикриваючись бюрократією, – зазначив Ігор Гайда.

Колишній перший заступник міського голови Черкас, який відповідав за питання медицини з 2010 по 2014-й рік, Віктор Беззубенко обурений цинізмом чиновників.

– Продовжується знущання не просто над пам’яттю одного лікаря, а над всіма лікарями. Зарані відомо, що довести те, що вони розслідуватимуть неможливо, але по новому будуть робити комісію, щоб перекладати бумажки. І це знущання над всіма лікарями країни, я вже мовчу про пам'ять нашого лікаря Гайди. Кожна родина, у якій помер лікар, має доводити, чи не заразився часом лікар на роботі. Шановні, йдучи на роботу, лікар вже наражається на небезпеку, це як військовий, що йде на фронт. Така небезпечна робота вже має бути в пошані у суспільстві і на особливому рахунку в держави! – обурюється Віктор Беззубенко.

Нагадаємо, як раніше повідомляла директор Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна:

– З’ясувати, де саме відбулося інфікування, у нас неможливо. Якби людина перебувала в замкнутому просторі, не ходила в магазин .не їздила в транспорті, а лише перебувала в лікувальному закладі, тоді б ми говорили, що це виключно інфікування в медичному закладі. Коли ж людина бувала вдома, в магазині, інших місцях, то можна припустити, що інфікування могло мати місце де завгодно. Проте справа не в цьому. Тут треба дивитися на те, наскільки це пов’язано з професійними обов’язками.

За словами Світлани Волгіної, у кого з громадян є певна професійна діяльність, пов’язана з конкретними чинниками в роботі, той вже в групі ризику. Іншими словами, медики фактично на передовій і вже є в групі ризику, бо постійно контактують з потенційними хворими.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Сергей 20.08.2020 20:37
Этот "врач" перезаражал кучу людей. Ходил на работу, зная что болеет. Его семье не компенсацию за его смерть надо давать, а с семьи брать деньги за безответственог о папашу. И никакого отношения к борьбе с коронавирусом он не имел.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Сергій 16.08.2020 13:06
Чи міг заразитися лікар приймаючи людей у лікарні під час єпідеміі ? Відповідь не знає тільки дурний адже це очевидно! Талановита Людина із золотими руками і щирим сердцем справжній професіонал який врятував тисячі людей загинув допомагаючи іншим - це ясно як день ! Знаю особисто - великим компаніям та пафосним вечіркам обирав полювання ! Визнайте професійне захворювання п....си бездушні !!! Мер Бондаренко ! Нажми авторитетом на тих сволот а ми підтримаємо ! Ти вручав людині подяку ! По піклуйся про пам’ять великих людей Черкас !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Не лікар 15.08.2020 14:15
Так, а як виписано в законі? Той, хто в ковідному відділенні працює, чи любий лікар має право на компенсаційні виплату
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 колишній лікар 14.08.2020 23:23
Медики, а не тільки лікарі, є витратним матеріалом. Вони корисні, як ''памперси'', але після використання підлягають заміні. Чого хоче родина померлого лікаря? Грамоту, на день медика, він же встиг отримати? Ну от, це більше ніж - достатньо, які невдячні родичі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100