реклама

реклама

З 15 березня в області повноцінно функціонує 9 мобільних медичних бригад, які здійснюють щеплення від COVID-19, повідомив під час сьогоднішнього брифінгу голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Скічко

Нагадаємо, з 24 лютого по 4 березня березня на Черкащині вакцинацію проводила одна бригада, від 5 березня – 5 бригад.

З 16 березня розпочалися тренінги для медичних працівників пунктів щеплення. З понеділка 22 березня перші 24 пункти щеплень в області розпочнуть свою роботу. В кожному пункті щодня планується робити 30 вакцинацій.

Крім того, з 22 березня планується початок другого етапу вакцинації – щепитимуть людей віком 80 років і старше. Список тих, кому робитимуть щеплення, складатимуть сімейні лікарі. Наразі вони здійснюють «обдзвін» пацієнтів, питаючи їхньої згоди на включення до списків. У містах людей віком 80+ щепитимуть у стаціонарних пунктах, а у віддалених районах за це відповідатимуть мобільні бригади (їхня норма – 100 щеплень на день).

Триває також вакцинування медиків. Загалом передбачено щепити близько 7 тисяч медичних працівників. Станом на зараз вакциновано 3 тисячі осіб. З урахуванням тих, хто перехворів, наразі охоплено 60%. Крім того, частина медиків мають протипоказання щодо проведення щеплення. А ще частина медиків, за словами Олександра Скічка, "довіряють фейкам, тому від вакцинації відмовляються".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #1 Чпок 17.03.2021 13:53
Очільники змінюються, а Фесун завжди під рукою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100