Про ажіотаж на виборах та помилки в списках виборців повідомляє голова Черкаської обласної організації КВУ Максим Михлик.

– У цілому ситуація по області спокійна. Так, ми мали певні дрібні порушення в Умані, де намагалися проголосувати за довіреністю чи за копією паспорта, мали порушення в Христинівці, але масових порушень немає. І ці порушення не впливають на хід волевиявлення. Щодо явки виборців, то вона перевищує всі попередні показники і прогнози, – зазначив Максим Михлик в ефірі громадського черкаського телебачення.


Експерт каже, що слід розділити вибори по області і в самому обласному центрі. Мовляв, у Черкасах ситуація складніша.

– У місті вибори президента наклалися на місцеві вибори. І замість одного бюлетеня виборцям дають чотири. Це призвело до великих черг. На непідготовлених дільницях ми фіксуємо ускладнення голосування, люди голосують поза межами кабінки, – каже Максим Михлик.

У розмові з журналістом «Прочерку» керівники виборчих комісій кажуть, що на їх пам’яті ще не було такої кількості виборців. Люди ж сподіваються, що після їх волевиявлення справи в державі покращаться. Проте часто від виборців чути скарги про низьку якість списків. часто людину знаходить у списку для президентських виборів, проте не знаходять у списку місцевих виборів і навпаки. Про це ж саме повідомляють і в КВУ.

– Наприклад, дільниця в ПК «Дружба народів». Попередній список виборів передала туди державна служба реєстру виборців. Там були всі виборці, всі будинки. Дільнична виборча комісія, відповідно, рознесла всім запрошення. Виборці прийшли сьогодні голосувати і не виявили себе в списках виборців. Сталося так, що державний реєстр виборців напередодні дня голосування передав комісії вже уточнений список виборців, де не було частини виборців. Які проблеми сталися в державному реєстрі виборців – це вже питання до них… – каже Максим Михлик.

У Черкасах також спостерігачі фіксують сигнали про підкуп виборців і спроби фальсифікацій.

– Були певні намагання побудувати піраміду. Зараз з багатьох дільниць надходить повідомлення про застосування технології «струмок»: тобто коли виборцю дають гроші і вже заповнений бюлетень. Він переносить це в свій бюлетень і передає далі. Це стосується виборів до міськради. Ми все це перевіряємо, та поки доказів немає. Проте я хочу сказати, якщо спроби підкупу від кандидатів в депутати мають місце, то виборець вже повинен розуміти, що той кандидат йде в міськраду лише для того, щоб насамперед повернути витрачені на вибори кошти, – попереджає Максим Михлик.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Виборець 25.05.2014 14:20
Дійсно, дуже соромно за черкащан, які проголосували за бізнесмена Поплавського. Скажіть хто його бачив у Черкасах після виборів і, що такий депутат може корисного зробити для черкащан?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 совість 25.05.2014 13:52
а дурні черкащани і ведуться, як колись на співочого орла повелися, а ще раніше на шуфрича... :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100