реклама

реклама

Бійці спецпідрозділу "Беркут" зачистили Майдан Незалежності від мітингувальників.  Подаємо подробиці від кореспондента видання INSIDER з місця події.
BaSytq-CIAAbDFz.jpg large

 За його словами, атака почалася близько 4:00, коли на Майдані лишалося близько 1 тисячі людей.

Бійці "Беркуту" діяли дуже жорстко. Зокрема, вони зкидували людей на землю з постаменту Незалежності та давили ногами. Мітингувальників тягли по землі та били кийками.

Пролунали кілька розривів вибухпакетів. Багато поранених.

Міліція побила журналіста міжнародного інформагентства Рейтерс Гліба Гараніча

Міліція побила журналіста міжнародного інформагентства Рейтерс Гліба Гараніча


Одночасно приїхали комунальні машини прибирати територію. Вони також привезли вантажівку з частинами новорічної ялинки, яку встановлюють на Майдані.

Майдан був очеплений правоохоронцями і журналістів туди не пускали.

До 4:27 людей повністю витиснули з Майдану. Частина площі, де стояли мітингувальники, очеплена "Беркутом".

BaTGZETCMAINSv9.jpg large

Як повідомив INSIDER  журналіст Максим Каменєв, станом на 5:00 Хрещатиком йшла група бійців "Беркуту", які били кийками та нецензурно лаяли простих громадян, що знаходилися неподалік Майдану.

"Стояли 4 "швидкі", які були повністю забиті. Багато людей з перебінтованими головами. Все було жорстко", - додав журналіст.

Крім того, активісти пишуть у соцмережах про кілька десятків затриманих у ході розгону акції.

Після зачистки Майдану Незалженості працівники спецпідрозділу "Беркут" наздоганяли у київських провулках протестувальників і били, хоч вони не виявляли ніякої агресії.

Про це свідчать камери відеоспостереження, відео з яких оприлюднило Радіо Свобода.

Камери зафіксували декілька епізодів, коли цивільні особи, що не чинили ніякого опору та не демонстрували агресії (підіймали руки, чи опинялись на землі) потрапляли під гумові кийки одного або кількох спецпризначенців.

Після розгону частина протестувальників сховалась у Михайлівському монастирі.

Там вони забарикадувалась, повідомляє журналіст Павло Шеремет.

Нардеп Леся Оробець каже, що таким чином активісти сховались від силовиків.

"Останній раз в Києві люди ховались в церквах від озвірілих вбивць під час штурму Києва ханом Батиєм", - пише вона у своєму Facebook.

Мітингувальники і журналісти знайшли прихисток у Михайлівському соборі

Мітингувальники і журналісти знайшли прихисток у Михайлівському соборі


“Ми сховалися в Михайлівському Соборі... Нас тут біля ста чоловік... Є поранені. Майдан захоплений. Потрапити на нього неможливо!", - написала на своїй сторінці у Facebook співачка Руслана.

Одним з перших у Черкасах силовий розгін мирного зібрання на Майдані голова обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик. На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук він припускає, що виборча кампанія до парламенту, яка триває на двох округах на Черкащині, піде за «білоруським сценарієм»:

- Після провалу євроінтеграції, розгону євромайдану і, як наслідок, раптового (за один день!) перетворення України на Білорусь, можна спрогнозувати, як будуть виглядати вибори Президента в 2015 році. Фальсифікації і Беркут. І все… Не треба ніяких підкупів, палаток і інформаційних листівок. Навіщо витрачатись на виборців, коли все можна буде зробити простим доведенням потрібних відсотків до керівників виборчих комісій.
А найближчі вибори в 5-ти проблемних округах, скоріше за все, будуть використані як полігони по випробовуванню різних технік досягнення необхідного результату. Можна очікувати, що з сьогоднішнього дня у нас почнеться нова виборча кампанія, яка безпосередньо до волевиявлення матиме дуже далеке відношення. І якщо білоруський сценарій буде все ж продавлений і українцям не вдасться відстояти свою свободу, то черкащанам може дуже пощастити. Проголосувати на останніх більш-менш демократичних виборах.
Будемо потім онукам розказувати… На російській мові… Вночі на кухні… В Сибіру…
Хочете?

реклама

Коментарі  

 
-1 #31 будячок 02.12.2013 17:24
Цитую Владимирович:
... Ви за!?
Хто ЗА РЕФЕРЕНДУМ, прошу ставити лайки.

"Асоціація" на сьогодні нагадує цукерку з дууже красивою обгорткою та, на жаль, ніхто не знає, що ТАААМ - ВСЕРЕДИИНІ! А скоштувати хоцца!! Тож виходить, шо одні, ковтнувши цю цукру, вже бачать себе на каНАРАХ, а іншим шо? з зубів камінці витискувати!? Так чому ж ЕВРОпейські роботяги СТРАЙКУЮТЬ!? Не все те золото, що блищить :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #30 Микола 01.12.2013 22:23
ти параноїк, "владіміровіч"! Чув, що у Смілі таких, як ти, лічать. Звернися, хай допоможуть. Ти таку маячню несеш, що не треба ніяких "гуморин" дивитися. Достат- ньо почитати твої "опуси", щоб посміятися від душі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #29 Черкасець 01.12.2013 21:25
Цитую Владимирович:
Бачив я в сні що те що бачив це моее)) І


Яким чином Ваші збочені сексуальні фантазії співвідносяться із темою обговорення "Скажений «Беркут» топить Майдан у крові"? Чи Вам у будь-якій темі гоміки ввижаються? Тоді мерщій йдіть до їхнього табору. Там вас приголублять. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #28 Владимирович 01.12.2013 20:37
Бачив я в сні що те що бачив це моее)) І що з того що ти бачив це в 80, чого там не залишився!? Ти хоч знаєш про умови цієї "афроевроасоціац іі"! ? Ти знаєш хто входить в цю "асоціацію" і хто всіма ними керує!? Ти хоч знаєш що Європейські народи вимирають, із за підорастіческой політиці, в якій більшість вропейцев проти! Чи знаєш ти за указом № 201 в Україну мають переселити всіх циган! Це і є інтеграція та асиміляції Українців з іноверцамі.Такой досвід знищення Християнських народів проходить Европа.Где вже запрешаются Хрести та різдвяні празднікі.Ти хочеш щоб твоїх дітей спокусили! Ти ніколи не побачиш своїх онуків, ти цього хочеш русофоб? http://www.youtube.com/watch?v=oPggzjT6aio
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #27 Європеєць 01.12.2013 19:22
"владіміровіч"! Якби ти був нашим,то ти був би ВОЛОДИМИРОВИЧЕМ ! А так -- москальське нутро наяву. Ти навіть пісеньку москальську, для прикладу, привів! І в чому ти, взагалі то, бачиш "кабальні умови" Євросоюзу, нечемодан ти,таможенний?
А НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА мені потрібна не менше, аніж тобі! Вперше я побачив життя європейців у 1980 році, коли працював моряком далекого плавання, то ж ти маєш розуміти, чому я такий. Прокатайся до Європи, і ти станеш іншим.Кажу без зла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #26 Владимирович 01.12.2013 17:07
Пройдуть всього 10 років і такі от "европеейци" будуть на майданах кричати інші гасла, наприклад "не потрібен нам берег турецький" ви діти весілля з малинівки.))) А мені Росія і "асоциация" не потрібна! Мені потрібна Незалежна Україна без кабальних умов.! зрозуміло тобі чемодан европопскій?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #25 Європеєць 01.12.2013 13:30
"ВЛАДІМІРОВІЧАМ", ЯКІ БАЧАТЬ СЕБЕ ТІЛЬКИ В "ТАМОЖЕННОМ СОСУДЄ", РАДЖУ НЕ ЧЕКАТИ РЕФЕРЕНДУМІВ, А ДІЯТИ ПРОСТІШЕ -- ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, РОСІЯ! ШУРУЙТЕ ДО СВОЄЇ РАШІІ НЕ КАЛАМУТЬТЕ ЧИСТУ УКРАЇНСЬКУ ВОДУ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #24 Європеєць 01.12.2013 13:22
І РОЗУМОМ, І СЕРЦЕМ, І ДУШЕЮ
Я -- НА "МАЙДАНІ", З УКРАЇНОЮ СВОЄЮ! НА ЖАЛЬ, ФІЗИЧНО БУТИ ПРИСУТНІМ,ПОКИ ЩО, НЕ МАЮ МОЖЛИВОСТІ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #23 патриот 01.12.2013 11:11
Цитую ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО:
ЧЕРКАЩАНИ!
БЕРІТЬ ПРИКЛАД!

http://www.youtube.com/watch?v=1EtK5h_B-XM


Це-справжні українці і просто люди.
А черкащани - по своїх нірках зачаїлися, чекають поки Західна Україна вирішить їхні проблеми. Чи то проблем не мають, вважають що все чудово??????
Сором і ганьба байдужості, пасивності таких черкащан!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #22 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 01.12.2013 01:18
ЧЕРКАЩАНИ!
БЕРІТЬ ПРИКЛАД!

http://www.youtube.com/watch?v=1EtK5h_B-XM
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100