Черкаський Євромайдан змінить свій формат: вирішено відмовитися від щоденного проведення мітингів, але протестувальники можуть переключитися на пікетування помешкань представників влади. Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

– На жаль, 100-300 людей (які щодня збираються в Черкасах на Євромайдан, – ред.) – це не та гранична чисельність, на яку влада звертає увагу, – зазначив Бондаренко. – Євромайдан буде проводитися за таким графіком: у понеділок – о 18.00, у середу – о 18.00 і в суботу підсумковий напередодні Нового року – о 12.00.

Зміни у графіку Євромайдану пов’язані, за словами Анатолія Бондаренка, з тим, що Черкащина, як і Центральна Україна в цілому, «чомусь спить». У тому, що тут склалася така ситуація, Бондаренко не знімає відповідальності й із організаторів акцій, зокрема й із себе. Водночас, на його переконання, історія твориться нині не в Черкасах, а в Києві.

– Щодня на Євромайдані в Києві перебувають від 75 до 100 представників черкаської «Батьківщини», – зазначив Бондаренко. – Це люди, які працюють у медслужбі, на кухні, в охороні.

Загальну ж чисельність організованих представників від Черкащини він оцінив приблизно у 200 осіб. Крім того, багато людей приїздять своїм ходом, щоб висловити на Майдані свою громадянську позицію.

– Коли я чергував уночі, я побачив людей, які ще місяць-півтора тому працювали керівниками осередків Партії регіонів на Черкащині, – зазначив опозиціонер. – Вони очолювали штаби, працювали в аналітичних групах. Я був приємно здивований присутністю цих людей. Вони спитали в мене, куди привезти три мішки дров й банку меду... Сьогодні свідомість людей переважила політичні партії та рухи.

Як зазначив Бондаренко, нині київський Євромайдан – це організований центр спротиву чинній владі. З’являються нові форми протесту – такі як Автоєвромайдан тощо.

– Я вважаю, що діяти потрібно більш радикально, – зазначив Бондаренко. – В межах Конституції, але радикальніше. Щоб влада не почувалася так комфортно, щоб їй створити незручності – починаючи від Межигір’я. Думаю, у «Беркута» не хватить підходів, щоб усе Межигір’я оточити. Майдан потрібно проводити там.

До більш радикальних кроків Бондаренко закликав і своїх земляків.

– Нам потрібно не бігти ламати двері в облдержадміністрацію, а вживати інші кроки. Наприклад, провідати Сергія Борисовича Тулуба за вечерею чи зранку, коли він виїжджає на роботу. Оце буде серйозний крок, – зазначив лідер обласної «Батьківщини».

Бондаренко також висловив жаль з приводу того, що Тимошенко, перебуваючи в ув’язненні, не має можливості особисто керувати Майданом.

– Якби була на волі лідер нашої партії Юлія Тимошенко, ця мирна революція уже давно закінчилася би перемогою демократії, – висловив своє переконання Анатолій Бондаренко. – Я бачу, що це – думка не тільки моя, але й більшості суспільства. Тимошенко – це лідер. Загальнонаціональний лідер. І я думаю, що, якби вона була на волі, вона повела б людей і показала б їм правильний шлях.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи не вважає він, що нинішні керівники опозиційних сил – не лідери, Бондаренко зазначив: «Чому ж? Вони лідери. Але Тимошенко – лідер загальнонаціонального, європейського масштабу... Я не знаю, куди б вона повела б людей, але люди за нею пішли б. У цьому я переконаний на 100 відсотків».

На думку Бондаренка, протест на Євромайдані буде дуже тривалий.

– До цього треба готувати людей, – зазначив лідер обласної «Батьківщини».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #20 Хмельницкий 24.12.2013 01:21
Не смейтесь с убогих еврож...шников, если не было б интернета они бы многих шибз*нутых надурачили. Благо есть интернет и их лажа не прошла ! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #19 Георгий 23.12.2013 22:41
ЧОМУ ЖУРНАЛІСТІВ НЕ ПУСКАЮТЬ НА ЄВРОМАЙДАН
http://sip-cn.org.ua/2301-chomu-zhurnalstv-ne-puskayut-na-yevromaydan.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #18 ОЧКО 23.12.2013 21:08
Цитую ?:
Бондаренко і черкаські євромайданівці обіцяють "водити козу" під вікнами будинку черкаського губернатора
Судячи по останніх ГЕЙ скандалах в стройних рядах так званої опозиції козу вони не водитимуть, а ходитимуть за нею з-ЗАДУ!!! по черзі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #17 блазень 23.12.2013 20:44
Тре було ще далі піти- перейти у віртуальний формат-всім бажаючим майданити на якомусь інтернет-форумі :-) Мабуть там би народу більше б збиралось :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 Нестор Іванович 23.12.2013 20:13
– Якби була на волі лідер нашої партії Юлія Тимошенко, ця мирна революція уже давно закінчилася би перемогою демократії...

Не потрібно ховатися за бабську спідницю, покажіть но на що самі здатні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 Гонта - 2 23.12.2013 18:50
Не можна Толя одночасно служити Тулупу,і організовувати Євромайдан!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #14 Гонта - 2 23.12.2013 17:45
Бондаренко побачив на Євромайдані,сво го побратима,якого вигнали з Лисянського штабу Партіі регіонів за 2 тижні до Євромайдану Олександра Вельбівця і просльозився!То лік! Коли в Черкасах йдуть до Тулупа,ти преся в Киів,коли в Черкасах тиша,ти тут! З Кіровограда регулярно організовуються поіздки на Киів,а з Черкас бла-бла-бла!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #13 Ликбез 23.12.2013 17:41
МАЙДАН - торг, базар, или место на нем, где собираются мошенники, для игры в кости, в зерн, орлянку, карты (Словарь Даля). Сказано сто років тому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 ? 23.12.2013 17:38
Бондаренко і черкаські євромайданівці обіцяють "водити козу" під вікнами будинку черкаського губернатора
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #11 ? 23.12.2013 17:32
А в Черкасах майдан був масовий!!! :lol: :lol: :lol:
І взагалі, чого це такі безхребетні апазиціонери вирішили себе поставити керуючими майданів??? Якісь тут тупі плани пропонують, ми вирішили..., роблять якісь організації Майдан, кожного дня все шось нове...Люди не заради вас вийшли! Ідіть додому - лягайте спать...бо вже всім так набридли! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100