реклама Делікат

Представники громади міста Сміли на підставі ст. 40 Конституції України та ст. 1 Закону України «Про звернення громадян» звернулися до Генеральної прокуратури України та особисто до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою розслідувати факт побиття журналістки Тетяни Чорновол. Текст звернення опублікувало видання «Смеляночка».

«Усвідомлюючи те, що цей факт може бути розцінений, як замах на життя людини, яка, виконуючи свій професійний обов’язок, висвітлюючи факти про діяльність влади, не може бути захищена у власній державі. Як наслідок цього, ніхто не може бути захищений, особливо ті, хто усвідомлює своє рабське становище у власній державі, прагне реальних змін. Влада мусить усвідомити, що ніколи українці не будуть жити по «законах зони». І рано чи пізно бумеранг пройдеться по кожному, хто сьогодні творить і підтримує беззаконня по відношенню до народу України», – переконують у своєму зверненні сміляни.

«Хвиля терору проти активних громадян України сьогодні не має меж. Палають автомашини та зазнають тілесних травм із застосуванням холодної зброї активісти Харкова, Києва, Черкас, Львова, Житомира, Херсона. Розгул «братків» не має меж.

Чи не з мовчазної згоди правоохоронців відбувається цей шабаш?

Ми мусимо нагадати Вам про те, що терпіння українців має межу. Про це свідчать події Майдану. Напруга в суспільстві піднялась до критичної межі, що загрожує новим соціальним вибухом і некерованою ситуацією.

Ми, учасники мирної протестної акції в місті Сміла, з обуренням сприйняли звістку про цей звірячий напад та побиття Тетяни Чорновол і вимагаємо від Вас як генерального прокурора України, який за своєю посадою зобов’язаний захищати Конституційні права кожного громадянина держави Україна:

прийняти до розгляду це звернення та, приймаючи до уваги його обґрунтованість, перевірити викладені в цьому зверненні факт побиття журналістки Тетяни Чорновол, а за результатами перевірки вжити заходів, направлених на знайдення замовників і виконавців цього кривавого шабашу, застосувавши до них найжорсткішу міру покарання.

Також просимо зупинення механізму репресій і терору, припинення провокування українського суспільства на активний опір, за яким подальший хід подій буде непередбачуваний», – закінчили перелік вимог жителі Сміли.

Про результати розгляду цього звернення сміляни просять повідомити письмово.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 Семьон 31.12.2013 12:23
Подпись под петицией одна? На фото был один учасник смелянского майдана :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Нестор Іванович 30.12.2013 22:11
Це всерівно, що просити злочинця рослідувати свої злочини. Але смілянам респект.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100