реклама Делікат

12 січня у Смілі відбулося Народне Віче, на якому смілянська громада ухвалила рішення про створення місцевої ініціативи «Територія гідності». Однією з перших акцій цього об’єднання став автопробіг містом за маршрутом «пам’ятник Шевченку – пам’ятник Хмельницькому – пам’ятник Гайдамакам». Про це «Прочерку» повідомила одна з громадських активісток Сміли Тіна Пересунько.


– В автопробігу взяло участь близько сотні смілян на більш як двох десятках автомобілів. Ми відвідали історичні місця нашого міста. Зокрема, побували біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що біля залізничного вокзалу. Там ми читали вірші поета, виконали гімн України. Учасники автопробігу пригадали, що цього року у державі святкуватиметься 200-річний ювілей Кобзаря, – зазначила Тіна Пересунько.


Також учасники автопробігу побували біля пам’ятнику Богдана Хмельницькому, де також виконали державний гімн.


– А наостанок ми поїхали до пам’ятника Гайдамакам, що при виїзді з міста. Там ми втретє заспівали гімн та згадали про історію Гайдамаччини. Тож можна сказати, що автопробіг мав таку собі історико-культурну місію. До речі, у ЗМІ проскочила інформація нібито учасники авто майдану пікетували бізнес когось з представників влади. Очевидно, побачивши нас біля пам’ятника Гайдамакам, що неподалік ресторану «Гуляй Поле», дехто помилково вирішив, що ми приїхали пікетувати сам ресторан. Проте це не так. У нас була патріотична місія. Ми проїхалися колоною до вищеперерахованих пам’ятників, на чому і завершили, – уточнила Тіна Пересунько.



До речі, трішки дезінформували керівника Черкаської обласної організації партії «Удар» Віталія Іляшенко місцеві активісти Євромайдану повідомленням про ймовірне пікетування ресторану «Гуляй Поле».

– Моє повідомлення в соцмережах було написане із посиланням на оперативну інформацію, яку повідомили активісти смілянського Євромайдану. І я довірився їм, що призвело до некоректної подачі інформації. Проте можу сказати, що у Смілі Євромайдан є досить активним, у чому я пересвідчився, побувавши там, – зазначив у коментарі «Прочерку» Віталій Іляшенко.

Нині ж смілянські євро активісти планують автопробіг холодноярськими стежками. Крім того, Тіна Пересунько каже, що згодом до Сміли завітають і київські автоактивісти, які обміняються зі смілянами символікою.

 


– Нині ж смілянський авто майдан показав себе у достойному масовому вимірі! Впевнена, що підтримка Євромайдану серед смілян лише зростатиме, – зазначила Тіна Пересунько.

Фото з групи у Фейсбуці  Євромайдан-СМІЛА.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 гнат 14.01.2014 22:06
всё те же лица, аля 2004, очень грустная картина
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100